Ο Hideo Kojima θα βραβευτεί στα φετινά BAFTA για τη δημιουργική συνεισφορά στα βιντεοπαιχνίδια

Θα μπει στη λίστα με τον Shigeru Miyamoto και τον Gabe Newell
28 Φεβρουαρίου 2020 09:52
Ο Hideo Kojima θα βραβευτεί στα φετινά BAFTA για τη δημιουργική συνεισφορά στα βιντεοπαιχνίδια

Όπως ανακοίνωσαν μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα τους, τα BAFTA θα τιμήσουν τον Hideo Kojima. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των φετινών BAFTA Games Awards, ο δημιουργός των Death Stranding και Metal Gear θα παραλάβει το Fellowship βραβείο, σε αναγνώριση της δημιουργικής του συνεισφοράς στη gaming βιομηχανία.

Το Fellowship είναι το μεγαλύτερο βραβείο που απονέμεται από τα BAFTA σε ένα άτομο ως αναγνώριση της εξαιρετικής του συνεισφοράς στις βιομηχανίες του κινηματογράφου, της τηλεόρασης ή των βιντεοπαιχνιδιών. Μεταξύ άλλων στο παρελθόν έχουν βραβευτεί για την εξαιρετική τους δουλειά οι Kathleen Kennedy, Thelma Shoonmaker, Tim Schafer, Joanna Lumley, John Carmack, David Braben OBE, Helen Mirren, Rockstar Games, Julie Walters, Gabe Newell, Peter Molyneux, Vanessa Redgrave, Shigeru Miyamoto και Will Wright.

Ο Kojima προέβη σε δηλώσεις, ευχαριστώντας όλους όσους των βοήθησαν αυτά τα χρόνια.

Σας ευχαριστώ πολύ για αυτό το πολύτιμο βραβείο BAFTA Fellowship. Είναι μεγάλη μου τιμή και θα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτή την ευκαιρία για να σταθώ στους πολλούς προκατόχους που έλαβαν το βραβείο πριν από εμένα, καθώς σέβομαι βαθύτητα τις συνεισφορές τους στην ψυχαγωγία, είτε πρόκειται για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, είτε για παιχνίδια. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσω τη δέσμευσή μου για τη δημιουργία νέων και καινοτόμων εμπειριών που θα εξελίξουν τον κόσμο της ψυχαγωγίας.

Τα BAFTA Games Awards αναμένεται να διεξαχθούν στις 2 Απριλίου του 2020.