Microsoft, Epic Games και Unity εκτός GDC εξαιτίας του κορωνοϊού

Αυξάνονται οι απουσίες
28 Φεβρουαρίου 2020 08:49
Microsoft, Epic Games και Unity εκτός GDC εξαιτίας του κορωνοϊού

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πρόσφατα, η Game Developers Conference 2020 αναμένεται αποδεκατισμένη φέτος, αφού η Kojima Productions, η EA, το Facebook Gaming/Oculus, καθώς και το PlayStation ανακοίνωσαν πως δεν θα παρευρεθούν. Ο λόγος φυσικά είναι η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού CODVID-19, ο οποίος πρόσφατα έφτασε και στη χώρα μας.

Τώρα, η gaming εκδήλωση έχασε τρείς ακόμη μεγάλες εταιρίες. Συγκεκριμένα, τόσο η Microsoft, όσο και η Epic Games και η Unity, ανακοίνωσαν πως τελικά δεν θα παρευρεθούν.

Η Microsoft επισήμανε:

Έπειτα από προσεκτική εξέταση των οδηγιών από τις παγκόσμιες υγειονομικές αρχές και για προληπτικούς λόγους, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να αποχωρήσουμε από το Game Developers Conference 2020 στο Σαν Φρανσίσκο. Η υγεία και η ασφάλεια των παικτών, των developers, των εργαζομένων και των συνεργατών μας σε όλο τον κόσμο είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Ειδικά καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει αυξανόμενους κινδύνους για τη δημόσια υγεία που σχετίζονται με τον κορωνοϊό (COVID-19).

Σε αντίστοιχες δηλώσεις προέβη και η Epic Games, καθώς και η Unity.

Η GDC 2020 θα ανοίξει τις πύλες της στις 16 Μαρτίου και θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Βέβαια, πλέον, είναι πολύ πιθανό να ακυρωθεί και εξ ολοκλήρου, ωστόσο για την ώρα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση από τους διοργανωτές.