Το χειριστήριο του PlayStation 5 μάλλον θα μπορεί να ανιχνεύει πότε έχετε ιδρώσει - Ανακαλύφθηκε νέα πατέντα της Sony

Η Sony πειραματίζεται με την καταγραφή biofeedback
25 Φεβρουαρίου 2020 22:24
Το χειριστήριο του PlayStation 5 μάλλον θα μπορεί να ανιχνεύει πότε έχετε ιδρώσει - Ανακαλύφθηκε νέα πατέντα της Sony

Πρόσφατα σας είχαμε ενημερώσει σχετικά με τις επίσημες δηλώσεις της Sony, η οποία είχε αναφέρει πως δεν έχει αποκαλύψει ακόμα όλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά του PlayStation 5. Ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά ενδέχεται να αποκαλύφθηκε πριν την ώρα του μέσα από μια πατέντα που καταχώρησε η Sony και εκτός απρόοπτου αφορά το DualShock 5.

Συγκεκριμένα, όπως εντόπισε το RespawnFirst, η Sony φαίνεται πως πειραματίζεται με την καταγραφεί biofeedback μέσα από το χειριστήριο του PS5. Τι ακριβώς σημαίνει όμως αυτό; Η πατέντα περιγράφει ένα σύστημα με δύο αισθητήρες (έναν σε κάθε μια πλευρά του χειριστηρίου) που θα μπορεί να καταγράφει κάποια βιομετρικά δεδομένα από τους παίκτες και να τα χρησιμοποιεί στα παιχνίδια.

Αναλυτικότερα, το χειριστήριο θα μπορεί να αντιλαμβάνεται αν τα χέρια του παίκτη έχουν ιδρώσει, καθώς και τους καρδιακούς του παλμούς για να ανιχνεύει αν έχει φοβηθεί ή ενδεχομένως αν έχει αγχωθεί ή αν έχει νευριάσει. Στη συνέχεια αυτά τα δεδομένα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα παιχνίδια, προσαρμόζοντας ανάλογα την εμπειρία. Για παράδειγμα, αν το παιχνίδι ανιχνεύει πως οι παλμοί σας ανεβαίνουν σε ένα δύσκολο σημείο και ιδρώνετε θα μπορεί να μειώσει τη δυσκολία αυτόματα. Ένα άλλο, επίσης ενδεικτικό, παράδειγμα θα ήταν ο καλύτερος συγχρονισμός των jumpscares σε κάποιο horror παιχνίδι ανάλογα με τους παλμούς του παίκτη.

H Sony φαίνεται πως επενδύει πολλά στο νέο της χειριστήριο και ήδη έχει ανακοινώσει πως θα έχει adaptive triggers και haptic feedback. Το αν το χαρακτηριστικό που κατοχύρωσε πρόσφατα και περιγράφεται παραπάνω θα αποτελεί τελικά μέρος του PS5 είναι κάτι που θα δείξει μόνο ο χρόνος. Σίγουρα πάντως έχει ενδιαφέρον να δούμε τους ευφάνταστους τρόπους που οι δημιουργοί θα εκμεταλλεύονταν αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του DualShock 5.