Το Rainbow Six Siege ίσως γίνει free-to-play

Θετική η Ubisoft για το μέλλον
25 Φεβρουαρίου 2020 16:00
Το Rainbow Six Siege ίσως γίνει free-to-play

Ένα από τα δημοφιλέστερα και συνάμα ανταγωνιστικότερα παιχνίδια της Ubisoft για αυτή την γενιά είναι το Rainbow Six Siege. Πρόκειται για ένα έντονο FPS παιχνίδι που πέρα από την ικανότητα του παίκτη με το όπλο, απαιτεί τρομερή στρατηγική και μεθοδικότητα για τη νίκη. Το παιχνίδι μέχρι στιγμής είναι επί πληρωμή, όμως η ομάδα φαίνεται πως είναι ανοιχτή στο να αλλάξει το μοντέλο και κάποια μέρα το κάνει free-to-play. Ο Leroy Athanassoff, game director του παιχνιδιού, μίλησε στο PC Gamer και δήλωσε πως η ομάδα είναι θετική ως προς την ιδέα, αλλά θα πρέπει πρώτα να γίνουν κάποια πράγματα.

Χρειάζεσαι ορισμένα χαρακτηριστικά για ένα καλό και επιτυχημένο free-to-play παιχνίδι.

Ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εταιρία είναι το smurfing. Αυτό ουσιαστικά είναι όταν βετεράνοι παίκτες δημιουργούν επιπλέον λογαριασμούς στο παιχνίδι και παίζουν ενάντια σε παίκτες πολύ μικρότερου rank από το δικό τους. Για παράδειγμα αν αυτό είναι ήδη μεγάλο πρόβλημα για το Siege, σίγουρα θα αυξηθεί πολύ περισσότερο εφόσον αλλάξει μοντέλο σε free-to-play. Η σκέψη της ομάδας για την επιδιόρθωση του παραπάνω προβλήματος είναι η δημιουργία ενός συστήματος που θα ανιχνεύει γρήγορα το skill του παίκτη και θα τον κατατάσσει στο ανάλογο rank.

Όπως καταλαβαίνετε η Ubisoft δεν είναι καθόλου αρνητική ως προς την αλλαγή του μοντέλου του Rainbow Six Siege, αλλά όπως είπε και η ίδια πρέπει πρώτα να σκεφτεί πολλά πράγματα και να επιλύσει αρκετά προβλήματα. Ανεξαρτήτως το παιχνίδι θα συνεχίσει να εξεσίλεται και να εμπλουτίζεται με την πάροδο του χρόνου.