Το Rainbow Six Siege θα είναι στα PS5 και Xbox Series X από την πρώτη μέρα

Θα διαθέτει και cross-gen multiplayer
17 Φεβρουαρίου 2020 09:46
Το Rainbow Six Siege θα είναι στα PS5 και Xbox Series X από την πρώτη μέρα

Έχουν περάσει περίπου πέντε χρόνια από τη στιγμή που το Rainbow Six Siege έκανε το ντεμπούτο του στην αγορά. Ο τίτλος της Ubisoft εξακολουθεί να τα πηγαίνει περίφημα και πρόσφατα έφτασε τους 55 εκατομμύρια εγγεγραμμένους παίκτες, με τη γαλλική εταιρία να φέρνει διαρκώς νέο περιεχόμενο. Αντί να κυκλοφορήσει κάποιο sequel ωστόσο, η Ubisoft έχει μεγάλα πλάνα για το Siege και για το λόγο αυτό θα φέρει τον τίτλο και στα PlayStation 5 και Xbox Series X.

Τώρα, ο director του τίτλου, Leroy Athanassoff, μίλησε αναλυτικότερα στο WindowsCentral για τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας του. Συγκεκριμένα, έκανε γνωστό πως ο στόχος αυτή τη στιγμή είναι το παιχνίδι να είναι διαθέσιμο στα PS5 και Xbox Series X από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας τους. Μάλιστα, τόνισε πως θα υπάρχει και υποστήριξη για cross-generation multiplayer που θα συνδέει τους παίκτες των PS5 και PS4 και αντίστοιχα τους παίκτες του Xbox One και του Series X.

Στη συνέχεια ο Athanassoff γνωστοποίησε πως η Ubisoft εργάζεται αυτή τη στιγμή για να φέρει cross-platform multiplayer υποστήριξη στο παιχνίδι και να ενώσει τις κοινότητες των κονσολών, ρίχνοντας όμως το μπαλάκι στις κατασκευάστριες εταιρίες.

Αυτή είναι περισσότερο μια συζήτηση μεταξύ της Microsoft και της Sony. Θα θέλαμε να έχουμε πλήρες cross-play - να έχουμε δηλαδή τους παίκτες του Xbox εναντίον των παικτών του PlayStation. Είμαστε έτοιμοι να το υποστηρίξουμε και ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί γιατί, όπως είπα, είναι μια ευρύτερη τάση στον κλάδο και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να το αποτρέψει αυτό. Είναι απλώς θέμα χρόνου.

Βέβαια, τα νέα δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά για το cross-play μεταξύ υπολογιστών και κονσολών, αφού σύμφωνα με τον Athanassoff το πλεονέκτημα που προσφέρει το ποντίκι είναι εμπόδιο. Η ομάδα το σκέφτεται ωστόσο, και αν αποφασίσει ποτέ να το ενσωματώσει θα υπάρχει η επιλογή να απενεργοποιηθεί.

Τόσο το PlayStation 5 όσο και το Xbox Series X αναμένεται να κυκλοφορήσουν την εορταστική περίοδο του 2020. Μέχρι πότε μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας στις ψηφιακές αρένες του Siege στα PS4, Xbox One και PC.