Το System Shock 3 ενδέχεται να ακυρώθηκε - Πολλά μέλη της ομάδας ανάπτυξης έφυγαν από το project

Δυσάρεστα νέα για τη συνέχεια της θρυλικής σειράς
10 Φεβρουαρίου 2020 14:45
Το System Shock 3 ενδέχεται να ακυρώθηκε - Πολλά μέλη της ομάδας ανάπτυξης έφυγαν από το project

Διάφορα μέλη της ομάδας ανάπτυξης του System Shock 3, συμπεριλαμβανομένων αρκετών υψηλόβαθμων developers, ανακοίνωσαν πως μετά το κλείσιμο της Starbreeze τον Φεβρουάριο του 2019, απομακρύνθηκαν από το στούντιο Otherside Entertainment που ανέκτησε τα δικαιώματα του franchise κι πλέον δεν ασχολούνται με το project.

Η πρώην community manager της OtherSide, Sam Luangkhot, επιβεβαιώνοντας τις απολύσεις που τέθηκαν σε εφαρμογή δήλωσε:

Ξέρω πως αρκετοί άνθρωποι ανησυχούν για την κατάσταση του στούντιο. Θα ήταν ψέμα να πω πως δεν ανησυχούσα και η ίδια. Έχοντας παίξει κιόλας το εσωτερικό demo του SS3, γνωρίζω πόσο πολύ δούλεψε η ομάδα του Austin και την εκπληκτική δουλειά που έκανε. Με πονάει να βλέπω τους ταλαντούχους αυτούς ανθρώπους χωρίς δουλειά, τη στιγμή που εργάστηκαν τόσο σκληρά σ’ αυτό το project.

Η δήλωση της Luangkhot συνδέεται επίσης με μια ανάρτηση ενός ανώνυμου developer στο RPGCodex που λέει πως ούτε ο ίδιος εργάζεται πλέον στο στούντιο κι ότι ήταν πολύ πίσω κατά τη δημιουργία του.

Αν δεν είχε επέλθει η κρίση στη Starbreeze, πιστεύω ότι θα παραδίδαμε κάτι πολύ ενδιαφέρον και καινοτόμο. Ωστόσο, θα ήταν αρκετά μικρότερο ως παιχνίδι, άρα και απογοητευτικό προς αυτό που θα περίμενε ο κόσμος για μια συνέχεια ενός τόσο αγαπημένου franchise. Οι μεγάλες αυτές προσδοκίες, οδήγησαν σε αρκετούς ακριβούς πειραματισμούς. Ήμασταν μια μικρή ομάδα και ξέραμε πως δεν μπορούσαμε να αντέξουμε τον ανταγωνισμό όσο αφορά την ποιότητα και το μέγεθος της παραγωγής. Γι’ αυτό έπρεπε να είμαστε δημιουργικοί και να φερθούμε έξυπνα. Είχαμε βρει, πιστεύω, το σωστό δρόμο για να κάνουμε κάτι μοναδικό και ίσως διασκεδαστικό, όχι όμως αυτό που θα περίμενε το κοινό.

Όπως είναι γνωστό, το System Shock επιστρέφει ως remake και μάλιστα είδαμε πρόσφατα μια ώρα νέων gameplay πλάνων. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού, όμως τα pre-orders είναι ανοιχτά για τους ενδιαφερόμενους εδώ.