Φήμη: Αποκαλύφθηκε η λειτουργία της μυστήριας θύρας στο πίσω μέρος του Xbox Series X

Αβέβαιο αν θα υπάρχει και στην τελική έκδοση της κονσόλας
06 Φεβρουαρίου 2020 13:41
Φήμη: Αποκαλύφθηκε η λειτουργία της μυστήριας θύρας στο πίσω μέρος του Xbox Series X

Πριν μερικές ημέρες σας είχαμε ενημερώσει για δύο φωτογραφίες του Xbox Series X που διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Καθώς η ιδιαίτερη εμφάνιση της κονσόλας έχει ήδη αποκαλυφθεί επίσημα στα The Game Awards 2019, οι εν λόγω φωτογραφίες δεν αποτέλεσαν μεγάλη έκπληξη. Ωστόσο, χάρη σε αυτές μάθαμε μερικές νέες πληροφορίες για την επερχόμενη κονσόλα, όπως για παράδειγμα ποιες θα είναι οι θύρες στο πίσω μέρος.

Αυτό που παραξένεψε πολλούς είναι μια παράξενη μακρόστενη θύρα κοντά στην υποδοχή του Ethernet. Αρχικά οι εικασίες έλεγαν πως αφορά το debugging για την ανάπτυξη παιχνιδιών. Την κατάσταση έρχεται, όμως, να ξεκαθαρίσει τώρα ο γνωστός insider της Microsoft, Brad Sams. Συγκεκριμένα, επικαλούμενος πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της εταιρίας τονίζει ότι η εν λόγω θύρα είναι για την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου.

Η νέα γενιά κονσολών θα έρχεται με SSD. Μαζί με τα αμέτρητα πλεονεκτήματα, αυτό δημιουργεί δυστυχώς και ένα σημαντικό πρόβλημα. Αν οι κονσόλες έρχονται για παράδειγμα με 1TB αποθηκευτικού χώρου αυτό σημαίνει πως θα μπορείτε να αποθηκεύσετε πολύ λίγα παιχνίδια, την ώρα που πρόσφατες κυκλοφορίες όπως το Call of Duty Modern Warfare φτάνουν σε μέγεθος μέχρι και τα 150GB.

Αν τα παιχνίδια επόμενης γενιάς είναι σχεδιασμένα για να λειτουργούν με την ακαριαία πρόσβαση στα δεδομένα που προσφέρουν οι SSDs, αυτό σημαίνει πως για την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποιος εξωτερικός σκληρός δίσκος όπως γίνεται στην τωρινή γενιά. Η λύση της Microsoft επομένως φαίνεται πως είναι η επέκταση του αποθηκευτικού χώρου με κάποιο αρκετά πιο γρήγορο μέσο που συνδέεται στην ειδική αυτή θύρα.

Γίνονται εικασίες πως θα μπορούν να συνδεθούν Μ.2 SSDs ή ενδεχομένως η Microsoft να έχει ετοιμάσει κάποιες δικές της ειδικές κάρτες που θα αφορούν μόνο το Xbox Series X. Βέβαια δεν είναι απίθανο στην τελική έκδοση της κονσόλας που θα φτάσει στα χέρια των παικτών να μην υπάρχει τίποτα από όλα αυτά και για την ώρα η Microsoft να κάνει απλά δοκιμές.