Η Blizzard σπάει τη σιωπή της μετά την κατακραυγή για το Warcraft 3: Reforged - Οργισμένη ξανά η κοινότητα

Το θρίλερ συνεχίζεται...
04 Φεβρουαρίου 2020 21:20
Η Blizzard σπάει τη σιωπή της μετά την κατακραυγή για το Warcraft 3: Reforged - Οργισμένη ξανά η κοινότητα

Το 'χάος' είναι μάλλον η λέξη που μπορεί να περιγράψει καταλληλότερα την κατάσταση της Blizzard μετά την έλευση του Warcraft 3: Reforged. Η κατακραυγή της κοινότητας για το παιχνίδι ήταν τεράστια, μιας και η ομάδα δεν παρέδωσε πολλά από αυτά που υποσχέθηκε, αλλά και αφού πληθώρα χαρακτηριστικών απουσίαζαν, ενώ το online κομμάτι ήρθε με προβλήματα, τα cutscenes που είχαν παρουσιαστεί στα trailers δεν υπάρχουν πουθενά και ως σύνολο το remaster ήταν σε πολλά σημεία κατώτερης ποιότητας από το αρχικό παιχνίδι του 2002.

Αυτό οδήγησε την κοινότητα να «βομβαρδίσει» το παιχνίδι με αρνητικές βαθμολογίες και όπως σας μεταφέραμε κατάφερε να γίνει το χειρότερο παιχνίδι στο Metacritic με βάση το User Score. Αυτό που δεν μπορούσαν όμως να χωνέψουν οι gamers ήταν η σιωπή της εταιρίας όλες αυτές τις ημέρες. Αυτή η σιωπή εν τέλει «έσπασε» και η Blizzard ήρθε για να δώσει εξηγήσεις. Εξηγήσεις που σε κάποιους σίγουρα δεν θα αρέσουν.

Σε μία νέα δημοσίευση μέσω του forum της, ο community manager της Blizzard με όνομα χρήστη “Kaivax”, έκανε το πρώτο βήμα και μετέφερε τις δηλώσεις της ομάδας μετά το καταστροφικό launch του παιχνιδιού. Η εταιρία αντιλαμβάνεται ότι ο τίτλος ήρθε με προβλήματα και μέσα στην εβδομάδα θα διαθέσει ένα patch το οποίο θα επιλύσει διάφορα bugs που επηρέαζαν τα χρώματα, τον ήχο του παιχνιδιού και πολλά ακόμη. Όσον αφορά τα online χαρακτηριστικά όπως τα leaderboards και τα clans, αυτά θα καταφθάσουν σε μελλοντικό update.

Στη BlizzCon μιλήσαμε για το πως η ομάδα εργάζεται έτσι ώστε να εξασφαλίσει μία ομαλή μετάβαση σε αυτό το νέο MMR σύστημα, όπως κάναμε και με το StarCraft: Remastered. Όπως και με το Remastered, πολλά ακόμη χαρακτηριστικά θα συμπεριληφθούν σε ένα μεγάλο patch για το Reforged, το οποίο θα επιλύσει και τα προβλήματα για τους παίκτες του αρχικού παιχνιδιού.

Θα μοιραστούμε τα σχέδιά μας καθώς προχωράμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Να είστε βέβαιοι πως η ομάδα εργάζεται σκληρά για αυτά τα χαρακτηριστικά.

Φαίνεται πως η ομάδα όντως εργάζεται για να επιλύσει τα bugs του παιχνιδιού, όπως επίσης και να προσθέσει τα χαρακτηριστικά που υποσχέθηκε. Τι γίνεται όμως με τα cutscenes του Warcraft 3: Reforged; Πως οι παίκτες θα καταφέρουν να δουν αυτά που η εταιρία υποσχέθηκε και παρουσίασε λίγα χρόνια πριν; Με πολύ απλά λόγια δεν θα τα δουν ποτέ, μιας και η Blizzard θεωρεί πως οι σκηνές αυτές “απομακρύνονταν από το αρχικό παιχνίδι”.

Δεν θέλαμε τα in-game cutscenes να απομακρυνθούν πολύ από το αρχικό παιχνίδι. Εξηγήσαμε λίγα περισσότερα σε εκείνο το σόου, αλλά το σημαντικότερο είναι πως τα campaigns διηγούνται μία από τις κλασικές ιστορίες στο σύμπαν του Warcraft και θέλαμε να διατηρήσουμε το αυθεντικό πνεύμα του Warcraft 3 και να επιτρέψουμε στους παίκτες να ξαναζήσουν και πάλι αυτές τις αξέχαστες στιγμές (με νέα animations και ευκρινέστερο εικαστικό).

Τέλος, η ομάδα γνωρίζει πως όλα τα παραπάνω δεν απαντούν σε όλα τα ερωτήματα των παικτών, όμως είναι διατεθειμένη να “συνεχίσει την ανάπτυξη και την υποστήριξη του παιχνιδιού”.

Πως σας φαίνονται οι απαντήσεις της Blizzard; Θεωρείτε ότι ομάδα θα καταφέρει εν τέλει να παραδώσει μετά από πολλά patches το αρχικό της όραμα; Πείτε μας στα σχόλια.