Ο Hideo Kojima, λέει, πως έχει πολλά projects στο μυαλό του

Από manga, μέχρι και πολλά μικρά παιχνίδια
23 Ιανουαρίου 2020 15:11
Ο Hideo Kojima, λέει, πως έχει πολλά projects στο μυαλό του

Το πρόσφατο τεύχος του Famitsu, του δημοφιλούς Ιαπωνικού περιοδικού, περιλάμβανε μία συνέντευξη Hideo Kojima. Μαζί με τον «πατέρα» των Metal Gear παιχνιδιών και του πρόσφατου Death Stranding, στη συνέντευξη βρισκόταν και ο Yoji Shinkawa, ένας εξαιρετικός σχεδιαστής που συνοδεύει τον Kojima εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο Shinkawa ειδικεύεται στο σχεδιασμό χαρακτήρων αλλά και mecha. Στο αρχικό μέρος της κουβέντας, ο Kojima έλεγε ανέκδοτα, ενώ στη συνέχεια μίλησε για το πως ο Shinkawa προστέθηκε στο εργατικό δυναμικό της Kojima Productions. Σύμφωνα με αυτόν, ο Shinkawa απλά μπήκε στο στούντιο χωρίς να τον ρωτήσει, ούτε ο Kojima, ούτε κανείς άλλος. Αυτό έγινε γιατί οι δυο τους πέρα από φίλοι είναι και πάρα πολλά χρόνια συνεργάτες.

Στα ενδιαφέροντα θέματα της συνέντευξης και μάλιστα προς το τέλος της, το Famitsu ρώτησε τους δύο φίλους τι projects θα ήθελαν να κάνουν. Στην αρχή το πρώτο που απάντησαν ήταν ένα manga (η ιαπωνική εκδοχή του comic). Αργότερα ανέφεραν πως το Death Standing έχει πολλά διαφορετικά όπλα, αλλά πολύ λίγα mecha, έτσι, ο Kojima θέλει να κάνει κάτι που να περιλαμβάνει mecha για να μπορεί να εργαστεί άνετα και ο Shinkawa. Επίσης ανέφεραν πως όλο αυτό μπορεί να γίνει και ένα anime project μιας και είναι αρκετά ευκολότερο από βιντεοπαιχνίδι. Τέλος, ο Hideo Kojima μίλησε για το στόχο-όνειρο που έχει για την Kojima Productions. Σύμφωνα με το δημιουργό, η ομάδα θέλει να εργάζεται σε πολλαπλά projects, εκ των οποίων ένα από αυτά θα είναι το «μεγάλο». Επιπλέον, ο Ιάπωνας θέλει να δοκιμάσει να δημιουργήσει και μικρότερα παιχνίδια επεισοδιακής μορφής ή μόνο ψηφιακής μορφής.

Ακόμη δεν είναι σίγουρος για το πως θα καταφέρει αλλά ελπίζει να είναι σε θέση να κυκλοφορεί μικρότερα παιχνίδια, ενώ παράλληλα δουλεύει σε κάτι μεγάλο.