Το Resident Evi 4 γίνεται 15 χρονών

Ημερομηνία ορόσημο για τον τίτλο της Capcom
12 Ιανουαρίου 2020 17:15
Το Resident Evi 4 γίνεται 15 χρονών

Πολλοί θεωρούν πως στις 11 Ιανουαρίου του 2005 το gaming άλλαξε. Πως ακριβώς; Με την κυκλοφορία του Resident Evil 4 στην αγορά της Αμερικής. Ένα παιχνίδι το οποίο αποτέλεσε μία γιγαντιαία επιτυχία όχι απλά όσον αφορά τη "βιβλιοθήκη" της Capcom, αφού η περιπέτεια του Leon άλλαξε μια για πάντα τα third-person shooting παιχνίδια.

Πριν μερικές ώρες το παιχνίδι έγινε 15 χρονών. Μετά από τόσα χρόνια ακολούθησε μια πληθώρα διαφορετικών εκδόσεων και ports σε διάφορες πλατφόρμες. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως μέχρι και σήμερα -σύμφωνα με το Metacritic- είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν ποτέ.

Για την ιστορία, το παιχνίδι δεν είχε πάντοτε αυτή τη μορφή. Στην αρχή η Capcom ετοίμαζε κάτι εντελώς διαφορετικό και πιο πιστό στο ύφος των Resident Evil παιχνιδιών που είχαμε συνηθίσει (βλ. Resident Evi 3.5), όμως ο Shinji Mikami, ένας ακόμη μετρ του horror genre, είχε ένα άλλο όραμα για τον τίτλο.

Επέτειος, λοιπόν, για ένα από τα εμπορικότερα παιχνίδια της σειράς Resident Evil. Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να βρείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στα Resident Evil, κάνοντας κλικ εδώ.