Δείτε το βίντεο από το ακυρωμένο prequel του Portal

Μια νέα σειρά τύπου ντοκιμαντέρ από την LunchHouse Software
04 Ιανουαρίου 2020 15:12
Δείτε το βίντεο από το ακυρωμένο prequel του Portal

Μετά την ανακοίνωση του Half-Life: Alyx, σειρά είχε η αποκάλυψη του ακυρωθέν prequel του Portal, F-Zero, με την Valve να δίνει την άδεια σε ένα indie στούντιο να δείξει στο κοινό behind-the-scenes υλικό για πρώτη φορά δημόσια.

Το F-Stop ήταν ένα μη βίαιο puzzle παιχνίδι με παρόμοιο DNA όπως αυτό του Portal. Το όλο project είχε αναλάβει ο παραγωγός της Valve, Joshua Weier, ο οποίος είχε δουλέψει στο παρελθόν στο Portal και Portal 2. Το παιχνίδι χρησιμοποιούσε την «Aperture Camera» κατά την οποία υπήρχε η δυνατότητα για αντιγραφή, επικόλληση και ανακατασκευή αντικειμένων στον κόσμο του παιχνιδιού. Ωστόσο, όπως δυστυχώς αποκαλύφθηκε το 2011 στο interactive book «The Final Hours of Portal 2» το project ύστερα από αρκετή επεξεργασία τέθηκε σε παύση.

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία το indie studio, LunchHouse Software, το οποίο εργάστηκε πάνω σε έναν δικό του physics-based puzzler τίτλο που φέρει το όνομα Punt, μας δίνει μέσω μια σειράς -σε στιλ- ντοκιμαντέρ που λέγεται Exposure, το τι περίπου θα βιώναμε. Όπως αναφέρει το στούντιο η σειρά δεν αποσκοπεί στη φήμη ή στο κέρδος, αφού παρουσιάζει απλά τους βασικούς μηχανισμούς του F-Stop, όπως ακριβώς τους ανέπτυξε η Valve στον αρχικό κώδικα. Στον παρακάτω player μπορείτε να δείτε το πρώτο επεισόδιο. Στο μέλλον ωστόσο όπως δήλωσε το LunchHouse, θα ακολουθήσουν περισσότερα.

Tags: