Η Epic Games σκοπεύει να κάνει το Fortnite κάτι περισσότερο από «απλά ένα παιχνίδι»

Τι ετοιμάζει η εταιρία;
31 Δεκεμβρίου 2019 11:50
Η Epic Games σκοπεύει να κάνει το Fortnite κάτι περισσότερο από «απλά ένα παιχνίδι»

Αναμφίβολα, το battle royale πόνημα της Epic Games που ακούει στο όνομα Fortnite, έχει γίνει ένα παγκόσμιο πολιτιστικό φαινόμενο απ’ όταν κυκλοφόρησε το 2017, ξεπερνώντας αυτό που λέμε ένα απλό τυπικό βιντεοπαιχνίδι. Μάλιστα είδαμε αρκετούς μεγάλους αστέρες όπως ο τραγουδιστής Drake να συνεργάζονται με απλούς streamers όπως ο Ninja, αλλά και αρκετούς άλλους να χτίζουν ακόμα και καριέρες μέσα από το παιχνίδι. Σίγουρα όμως «επική» ήταν και η υποστήριξη από την εταιρία, η οποία φρόντιζε να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον, με συνεχόμενο νέο περιεχόμενο και έξυπνα διαφημιστικά τρικ, συνδέοντάς το με άλλες δημοφιλείς τάσεις της ποπ κουλτούρας, όπως το Avengers και το Stranger Things.

Ο CEO ωστόσο της εταιρίας, Tim Sweeney, απαντώντας στο Twitter σε ερώτηση-κουίζ για το αν βλέπει το Fortnite ως παιχνίδι ή ως πλατφόρμα, απάντησε εγείροντας ερωτήματα πως ναι μεν το Fortnite είναι παιχνίδι, αλλά το συνέχισε λέγοντας να του ξανακάνουν την ίδια ερώτηση σε 12 μήνες από τώρα.

Αν και η απάντηση προφανώς αφορούσε το τι έπεται εντός παιχνιδιού, μερικοί παίκτες το εξέλαβαν διαφορετικά. Ο Sweeney διευκρίνησε, λοιπόν, πως χρησημοποιεί τη λέξη «πλατφόρμα» με τη σημασία που είχε στα 90’s. Ότι πλατφόρμα δηλαδή είναι εκεί που η πλειοψηφία των ανθρώπων περνά χρόνο με περιεχόμενο που δημιουργείται από άλλους.

Προφανώς ότι κι αν είναι αυτό που σχεδιάζει η Epic για το μέλλον του Fortnite θα το μάθουμε εν καιρώ.