Έρχεται Life is Strange 3; Η Dontnod Entertainment ρίχνει το μπαλάκι στην Square Enix

Επίσης συζητά για πιθανή μεταφορά στο Switch
19 Δεκεμβρίου 2019 15:07
Έρχεται Life is Strange 3; Η Dontnod Entertainment ρίχνει το μπαλάκι στην Square Enix

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο GameSpot, ο Jean-Luc Cano και Michel Koch της Dontnod Entertainment, όταν ερωτήθηκαν αν σκέφτονται το ενδεχόμενο του Life is Strange 3, δήλωσαν πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα με μια νέα ιστορία και πρωταγωνιστές.

Θα θέλαμε προσωπικά να γίνει. Βέβαια το Life is Strange ανήκει στην Square Enix, οπότε είναι δική της απόφαση.

Οι ίδιοι δήλωσαν στη συνέχεια πως έκαναν αρκετή έρευνα κατά τη διάρκεια γραφής των διαλόγων των βασικών χαρακτήρων στο Life is Strange 2, θεωρώντας πως η γραφή του δεύτερου κεφαλαίου αποτέλεσε μεγαλύτερη γι’ αυτούς πρόκληση απ’ ότι στο πρώτο γιατί ως περιεχόμενο δεν είχαν pop culture αναφορές να προσθέσουν. Αντιθέτως επικεντρώθηκαν περισσότερο στην έρευνα και σε συνομιλίες ανθρώπων με παραπλήσια βιώματα σαν εκείνα των πρωταγωνιστών.

Όταν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω στο Life is Strange 2 πριν τέσσερα χρόνια, ξεκινήσαμε έχοντας στο μυαλό μας τον κορμό της κεντρικής ιστορίας. Μπορεί η ενδιάμεση ιστορία να πλάθονταν καθώς τη δουλεύαμε, όμως γνωρίζαμε από την αρχή τι θέλαμε να κάνουμε σχετικά με τη μοίρα που θα έχουν τα δυο αδέρφια. Δουλεύοντας φυσικά στο παιχνίδι, υπήρξαν διάφοροι λόγοι με τους οποίους χρειάστηκε να προσαρμοστούμε. Για παράδειγμα υπήρξαν προβλήματα στην παραγωγή που απαιτούσαν να μειώσουμε τη διάρκεια ενός επεισοδίου, εξαιτίας του κόστους και γιατί ήταν μεγαλύτερο από αυτό που είχαμε οραματιστεί.

Επίσης σημαντικός παράγοντας ήταν και το feedback του κόσμου που λαμβάναμε ανά επεισόδιο, καθώς μας επέτρεπε να δούμε τι λειτουργεί καλύτερα και τι όχι. Δεν νομίζω ότι αλλάξαμε βέβαια αρκετά πράγματα εξαιτίας του feedback στη δεύτερη σεζόν, όμως σίγουρα έπαιξε καθαριστικό ρόλο στο γράψιμο και στη διαμόρφωση μικρών -μέσα στο παιχνίδι- επιλογών.

Στο πλαίσιο της έρευνας κατά τη δημιουργία του Life is Strange 2, το στούντιο έδειξε έντονο ενδιαφέρον να μεταφέρει το franchise στο Nintendo Switch. Ωστόσο όπως είπαν, αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από την Square Enix.

Το πέντε επεισόδια του Life is Strange 2 κυκλοφορούν για PS4, Xbox One και PC.