Η μεταφορά του Shroud στο Mixer του κόστισε ακριβά – Έχασε τα 2/3 από το κοινό της Αμερικής

Ενώ ταυτόχρονα έφερε νέο κόσμο στην streaming υπηρεσία της Microsoft
16 Δεκεμβρίου 2019 16:23
Η μεταφορά του Shroud στο Mixer του κόστισε ακριβά – Έχασε τα 2/3 από το κοινό της Αμερικής

Όσοι ασχολείστε έστω και λίγο με την competitive σκηνή, ή απολαμβάνετε τα παιχνίδια που ανήκουν στο εν λόγω genre, τότε θα είναι πολύ δύσκολο να μη γνωρίζετε ή έστω να μην έχετε ακουστά τον Shroud. Ο Michael Grzesiek (όπως ονομάζεται) είναι ένας επαγγελματίας παίκτης που λατρεύει τα ανταγωνιστικά παιχνίδια όπως το Fortnite, το PUBG και το Apex Legends. Ο ταλαντούχος παίκτης έκανε streaming καθημερινά μέσω του Twitch καναλιού του, όμως, από τον περασμένο Οκτώβριο ανακοίνωσε πως πλέον θα μεταφερθεί στο Mixer, την streaming υπηρεσία της Microsoft.

Αυτή η κίνηση φαίνεται πως κόστισε στον Shroud αρκετούς θεατές από την Αμερική. Το Streammetrics σε μία νέα του αναφορά αποκάλυψε μερικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με το κοινό του Shroud πριν και μετά την μεταφορά του στο Mixer. Τα στοιχεία δείχνουν μία ραγδαία μείωση στο κοινό της Αμερικής που αγγίζει μάλιστα τα 2/3. Στο Twitch, ο ταλαντούχος παίκτης απολάμβανε 718.000 Αμερικανούς θεατές ανά μήνα. Πλέον, αυτό το νούμερο έχει μειωθεί δραματικά και έχει φτάσει τους 231.000.

Αυτό συμβαίνει διότι πολλοί δεν γνωρίζουν το Mixer. Δεν είναι όμως όλα τα νέα άσχημα. Η αναφορά συνεχίζει και μας αποκαλύπτει πως το 47% των αμερικανών θεατών του Mixer τον ακολούθησαν από το Twitch, πράγμα που σημαίνει πως το 53% είναι εντελώς νέοι με τη streaming υπηρεσία της Microsoft. Με αυτή την έννοια, η μεταφορά του Shroud στο Mixer έχει και τα θετικά της μιας και έφερε σε αυτή πολύ περισσότερο κόσμο σε λίγο χρονικό διάστημα.

Ίσως στο μέλλον το παραπάνω νούμερο να καταφέρει να φτάσει τον αρχικό αριθμό θεατών του Shroud, ή και να το ξεπεράσει. Όπως και να έχει, σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ο Grzesiek αύξησε αρκετά τους συνδρομητές του στο Mixer.