Το Minecraft αποκτά cross-play και στο PlayStation – Όλοι παίζουν μαζί στο νέο trailer

Θα χρειάζεται Xbox λογαριασμό
10 Δεκεμβρίου 2019 13:01
Το Minecraft αποκτά cross-play και στο PlayStation – Όλοι παίζουν μαζί στο νέο trailer

Η Mojang και η Sony ανακοίνωσαν πως η Bedrock έκδοση του Minecraft θα έρθει και στο PlayStation 4, ξεκινώντας από σήμερα 10 Δεκεμβρίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι κάτοχοι PlayStation κονσολών θα αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα τα updates περιεχομένου, στο Minecraft Marketplace και στις cross-play λειτουργίες.

Πλέον οι gamers στα PlayStation 4, Xbox One, Windows 10, Nintendo Switch, iPhone, Android και Gear VR θα μπορούν να παίξουν μαζί. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα θα είναι απαραίτητος ένας Xbox λογαριασμός. Όπως επιβεβαιώνει το Eurogamer, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε Xbox Live Gold συνδρομή, ενώ σε αντίθεση με την έκδοση του Nintendo Switch δεν θα αποκτάτε Xbox Achievements, αλλά κανονικά PlayStation Trophies.

Σχετικά με τη συνεργασία, η Microsoft δήλωσε:

Αυτή ήταν μία μεγάλη χρονιά για το Minecraft - έχουμε κάνει σημαντικές αλλαγές στο παιχνίδι και ακολουθούμε νέες κατευθύνσεις. Ωστόσο, το αρχικό μας όραμα για τη σύνδεση των παικτών ανεξαρτήτως συσκευής και την βέλτιστη εμπειρία ανεξάρτητα από την πλατφόρμα, παραμείνει όπως πάντα αληθινό.

Μιλάμε εδώ και καιρό με τους συνεργάτες μας στη Sony και σκεφτήκαμε ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή τόσο από την πλευρά μας ως studio όσο και για την κοινότητα, για να φέρουμε τους PS4 παίκτες μαζί μας στο ταξίδι που ξεκινήσαμε με την Bedrock έκδοση.

Τέλος, να σημειωθεί πως όσοι έχουν ήδη το παιχνίδι στην κατοχή τους, θα λάβουν το Minecraft Bedrock χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να κάνετε update το παιχνίδι σας και να ακολουθήσετε τις οδηγίες μέσα στα patch notes. Η Minecraft: PS4 Edition δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για αγορά, αλλά αν κάποιος την έχει αγοράσει ήδη θα μπορεί να συνεχίζει να παίζει, μέσα από την σχετική επιλογή εντός του παιχνιδιού.

Παρακάτω θα βρείτε το trailer που συνόδευσε την ανακοίνωση και στο οποίο βλέπουμε παίκτες με PS4, Xbox One και Nintendo Switch να παίζουν παρέα.