Επίσημα “στον πάγο” το επόμενο παιχνίδι των δημιουργών του Firewatch

Δεν έχει ακυρωθεί ωστόσο
04 Δεκεμβρίου 2019 16:27
Επίσημα “στον πάγο” το επόμενο παιχνίδι των δημιουργών του Firewatch

Στα The Game Awards 2017 οι δημιουργοί του Firewatch είχαν αποκαλύψει το επόμενο παιχνίδι τους. Συγκεκριμένα, η Campo Santo μας παρουσίασε μέσα από ένα ενδιαφέρον trailer το In the Valley of Gods.

Περίπου ένα χρόνο μετά, η Valve ανακοίνωσε πως εξαγόρασε την ομάδα. Αυτό ανησύχησε πολλούς, καθώς τα τελευταία χρόνια η εταιρία έχει αποκτήσει την φήμη πως δεν κυκλοφορεί νέα παιχνίδια. Οι προβληματισμοί έγιναν εντονότεροι όταν πριν μερικές εβδομάδες παρατηρήθηκε πως οι περισσότεροι developers του In the Valley of Gods είχαν αφαιρέσει τον τίτλο από τα σύντομα βιογραφικά τους στο Twitter.

Η κατάσταση τώρα έγινε επιτέλους ξεκάθαρη. Συγκεκριμένα, ο συνιδρυτής της Campo Santo, Jake Rodkin, επιβεβαίωσε πως η ανάπτυξη του In the Valley of Gods έχει τεθεί σε κατάσταση αναμονής για απροσδιόριστο χρόνο. Το παιχνίδι δεν έχει ακυρωθεί ωστόσο. Μιλώντας στο Polygon, ο Rodkin γνωστοποίησε πως οι developers της Campo Santo αυτή τη στιγμή εργάζονται στο Half-Life: Alyx, το Dota Underlords, το Steam και άλλα projects της Valve.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωσή του:

Για τους fans που ανυπομονούσαν για το In the Valley of Gods, μάλλον είναι ξεκάθαρο πως το φιλόδοξο ‘2019’ στο τέλος του trailer ανακοίνωσης δεν θα γίνει πραγματικότητα. Τελικά το περίφημο ‘Valve Time’ παίζει μαζί μας. Αλλά ναι, οι developers της πρώην Campo Santo ομάδας έχουν ενταχθεί σε άλλα projects της Valve, συμπεριλαμβανομένου του Half-Life: Alyx. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η εμπειρία μας στο first-person adventure genre είναι αρκετά χρήσιμη.

Ακούτε πολλά για το πώς στη Valve μπορείτε να εργαστείτε σε ό, τι θέλετε. Αποδεικνύεται ότι είναι αλήθεια, και υπάρχει πολύ διαθέσιμη δουλειά για να γίνει. Καθώς ενσωματωθήκαμε στην Valve, έγινε ξεκάθαρο ότι υπήρχε πολύτιμη δουλειά που έπρεπε να γίνει για το Half-Life: Alyx. Κάποιοι από εμάς αρχίσαμε απλά να βοηθάμε και από τότε αφιερώνουμε όλο μας το ωράριο στο παιχνίδι καθώς πλησιάζει το λανσάρισμα. Ομοίως, κάποιοι πρώην ‘Campos’ εργάζονται στο Dota Underlords, μερικοί στο Steam κ.ο.κ. Έτσι, για να απαντήσω στην ερώτησή σας, η ανάπτυξη του In the Valley of Gods είναι σε αναμονή. Ωστόσο, μοιάζει με ένα project στο οποίο οι άνθρωποι μπορούν και ίσως να επιστρέψουν. Όταν συμβεί αυτό, θα βρούμε έναν συναρπαστικό τρόπο για να σας το ανακοινώσουμε.

Το επόμενο παιχνίδι της Valve, το Half-Life: Alyx, θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2020.