Η Codemasters εξαγόρασε την Slightly Mad Studios του Project CARS

Βετεράνοι του racing genre επεκτείνονται
29 Νοεμβρίου 2019 11:49
Η Codemasters εξαγόρασε την Slightly Mad Studios του Project CARS

Η Codemasters, μια εταιρία που ειδικεύεται στον τομέα των racing παιχνιδιών, ανακοίνωσε την εξαγορά της βρετανικής ομάδας ανάπτυξης Slightly Mad Studios. Αυτό σημαίνει πως το Project CARS έρχεται να πλαισιώσει τα DIRT, GRID και F1 παιχνίδια που ξεχωρίζουν από το πλούσιο ρόστερ racing τίτλων της εταιρίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του GamesIndustry.biz, η Codemasters πλήρωσε 30 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση της ομάδας. Η συναλλαγή έγινε τόσο με ρευστό όσο και με μετοχές. Ο Ian Bell, μέχρι πρότινος CEO της Slightly Mad Studios, θα παραμένει ο επικεφαλής του στούντιο εντός της Codemasters.

Ο CEO της Codemasters, Frank Sagnier, δήλωσε:

Η εξαγορά της Slightly Mad Studios θα δημιουργήσει έναν παγκόσμιο ηγέτη στο racing genre.  Η επικέντρωσή τους στην ΑΑΑ ποιότητα και το πάθος που βάζουν σε όλα όσα δημιουργούν, αντικατοπτρίζει και το δικό μας πάθος. Και οι δύο εταιρείες έχουν μια σειρά από παγκοσμίως γνωστά, επιτυχημένα franchises και συναρπαστικά development pipelines, υποστηριζόμενα από κορυφαία IPs και μερικά από τα καλύτερα ταλέντα στη βιομηχανία.

Η Slightly Mad Studios ιδρύθηκε δέκα χρόνια πριν και ειδικεύεται στα racing games. Μεταξύ άλλων έχει φέρει στην αγορά τα δύο Need for Speed Shift παιχνίδια της EA και είναι γνωστή για το δικό της franchise, το Project CARS. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε πως το στούντιο δουλεύει σε έναν blockbuster Hollywood τίτλο που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Όπως όλα δείχνουν όμως πρόκειται για Fast & Furious παιχνίδι.

Βέβαια, πέρα από το προαναφερθέν παιχνίδι, η ομάδα είχε ανακοινώσει πως δουλεύει και στη δική της επόμενης γενιάς κονσόλα, το Mad Box. Το τι θα απογίνει με αυτό το σύστημα τώρα που το στούντιο ανήκει στην Codemasters παραμένει άγνωστο.