Το xCloud θα είναι μέρος του Game Pass – Θα μπορείτε να παίζετε παντού τα παιχνίδια της συνδρομής

Νέες πληροφορίες για τη streaming υπηρεσία
15 Νοεμβρίου 2019 18:41
Το xCloud θα είναι μέρος του Game Pass – Θα μπορείτε να παίζετε παντού τα παιχνίδια της συνδρομής

Όπως είχε υποσχεθεί, η Microsoft έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας μερικές νέες πληροφορίες για την επερχόμενη streaming υπηρεσία της, το Project xCloud, στο πλαίσιο του Xbox X019 event της που έλαβε χώρα στο Λονδίνο.

Ξεκινώντας, η δοκιμαστική έκδοση της υπηρεσίας που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, εμπλουτίστηκε με περισσότερους από 50 τίτλους. Μελλοντικά, η Microsoft δεσμεύεται πως θα μπορούμε να παίξουμε και τα 3,500 παιχνίδια που είναι σήμερα διαθέσιμα στο Xbox One, καθώς και 1,900 ακόμη υπό ανάπτυξη παιχνίδια. Παράλληλα, όσο παίζετε στο xCloud θα έχετε πρόσβαση σε όλους τους Xbox φίλου σας, τα save σας και τα achievements σας, με την πρόοδό σας να μεταφέρεται αυτόματα και απροβλημάτιστα.

Για την ώρα η δοκιμαστική έκδοση είναι διαθέσιμη μόνο στο Android, ωστόσο η Microsoft ανακοίνωσε πως του χρόνου το xCloud θα έρθει στους Windows 10 υπολογιστές, ενώ η εταιρία εργάζεται εντατικά για να φέρει την υπηρεσία σε όσες περισσότερες συσκευές μπορεί. Σε αυτό το πλαίσιο ευελιξίας, ανακοινώθηκε πως οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορα χειριστήρια πέρα από το Xbox One wireless controller. Μεταξύ άλλων θα υποστηρίζεται κανονικά το SONY DualShock 4, καθώς και χειριστήρια της Razer.

Τέλος, ίσως η σημαντικότερη ανακοίνωση είναι πως το Project xCloud θα είναι και μέρος του Xbox Game Pass. Αυτό σημαίνει πως οι συνδρομητές του Xbox Game Pass θα μπορούν να παίξουν όλα τα παιχνίδια της συνδρομητικής υπηρεσίας, όπου και αν βρίσκονται, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.