Νέο Mass Effect στον ορίζοντα; Η BioWare εξετάζει το σύμπαν και ζητά τη γνώμη των fans

Ενώ αποκαλύπτει ακυκλοφόρητο υλικό
09 Νοεμβρίου 2019 12:46
Νέο Mass Effect στον ορίζοντα; Η BioWare εξετάζει το σύμπαν και ζητά τη γνώμη των fans

Με αφορμή τον εορτασμό του Mass Effect στο πλαίσιο της N7 Day, η BioWare αν και για ακόμη μια φορά δεν ανακοίνωσε το πολυπόθητο remaster/remake της επικής αρχικής τριλογίας, ήταν αρκετά δραστήρια. Συγκεκριμένα, ο «πατέρας» της σειράς Casey Hudson, καθώς και ο παραγωγός Michael Gamble άφησαν με τα σχόλιά τους αρκετά υπονοούμενα για το μέλλον της σειράς.

Ο Hudson αποκάλυψε ακυκλοφόρητο υλικό, μάλλον από την αρχική τριλογία, στο οποίο εμφανίζονται σε διάφορα πλάνα το Normandy, το Mako και οι… διαστημικές αγελάδες που συναντήσαμε στο πρώτο παιχνίδι κατά την επίσκεψή μας σε έναν αχαρτογράφητο πλανήτη, λέγοντας:

Έχουμε τόσες πολλές ιδέες για πράγματα που θέλουμε να κάνουμε στο σύμπαν του Mass Effect. Έχουμε στα χέρια μας αρκετό αθέατο υλικό και ανείπωτες ακόμα ιστορίες για να πούμε.

Η τελευταία φωτογραφία δείχνει τον υδάτινο πλανήτη Kahje, ο οποίος ήταν ο home planet των Drells και των Hanars. Ο Thane στο Mass Effect 2 κυρίως, είχε αναφερθεί αρκετά στον πολιτισμό και στα έθιμα του πλανήτη του. Ωστόσο, εκτός από την Liara που τον επισκέφτηκε στο comic «Homeworlds», εμείς οι παίκτες δεν είχαμε ποτέ αυτή την ευκαιρία.

Λάδι στη φωτιά για τη συνέχεια του franchise, έριξαν οι δηλώσεις των Hudson και Gamble στις οποίες διαβάζουμε ότι εξετάζουν το σύμπαν του Mass Effect για το που μπορεί να πάει μετά, ζητώντας μάλιστα τη γνώμη των fans.

Ωστόσο όπως όλοι γνωρίζουμε στην ανάπτυξη βρίσκεται ήδη το Dragon Age 4, το οποίο όπως έχει δηλωθεί δεν θα κυκλοφορήσει πριν το 2022. Που θα θέλατε όμως να πάει το επόμενο παιχνίδι Mass Effect; Να συνεχίσει την ιστορία του Andromeda; Να αφορά prequel της τριλογίας; Με κάποιο τρόπο να βγει αληθινή η indoctrination theory και να συνεχιστεί με ένα Mass Effect 4;  Ή να γίνει ένα γενικό soft reboot; Πείτε μας στα σχόλια.