Σαρώνει η Capcom - Οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ με φόντο Monster Hunter

Τα πήγαν εξαιρετικά τα πρόσφατα παιχνίδια της
29 Οκτωβρίου 2019 15:51
Σαρώνει η Capcom - Οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ με φόντο Monster Hunter

Το Monster Hunter World: Iceborne κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο για τις κονσόλες, σημειώνοντας μια εξαιρετική πορεία. Επίσης, αναμένεται να καταφθάσει και στο PC στις 9 Ιανουαρίου. Η Capcom ανακοίνωσε τώρα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο μισό του οικονικού έτους 2019 και όπως όλα δείχνουν αυτό που ξεχωρίζει είναι το expansion του Monster Hunter World.

Μέχρι στιγμής το Iceborne έχει αποφέρει τεράστια έσοδα, αφού οι πωλήσεις του ξεπερνούν τα 2.8 εκατομμύρια αντίτυπα έως και το τέλος του Σεπτεμβρίου. Εκτός από αυτό, οι ψηφιακές πωλήσεις των Resident Evil 2 Remake, αλλά και του Devil May Cry 5, έφεραν τεράστια κέρδη για τον ιαπωνικό κολοσσό. Η Capcom δήλωσε πως κατάφερε το υψηλότερο κέρδος στην ιστορία της σε όλους τους δείκτες, όσον αφορά το δεύτερο τρίμηνο οποιουδήποτε οικονομικού έτος. Πρακτικά τα οικονομικά της εταιρίας έσπασαν όλα τα ρεκόρ.

Κοιτάζοντας μπροστά, η Capcom αναφέρει ότι στοχεύει τα ερχόμενα επτά χρόνια που θα έρθουν να αυξηθούν τα έσοδά της από τα παιχνίδια που πρόκειται να κυκλοφορήσει. Οι τίτλοι που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής είναι το “Project Resistance”, το Iceborne που θα καταφθάσει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το Mega Man Zero/ZX Legacy Collection και το Mega Man X Dive που θα καταφθάσει στα smartphones. Ωστόσο, η ιαπωνική εταιρία έχει βάλει ως στόχο και την ανάπτυξη mobile παιχνιδιών σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.