Νέα γκάφα της Bethesda – Δε δουλεύει σωστά η συνδρομή του Fallout 76

Εκνευρισμένη ξανά η κοινότητα
25 Οκτωβρίου 2019 20:35
Νέα γκάφα της Bethesda – Δε δουλεύει σωστά η συνδρομή του Fallout 76

Το Fallout 76 ήταν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα παιχνίδια της προηγούμενης χρονιάς και όχι για τους καλύτερους λόγους. Τώρα, ο τίτλος της Bethesda είναι ξανά στο προσκήνιο, αφού για άλλη μια φορά η κοινότητα είναι εκνευρισμένη. Συγκεκριμένα, η εταιρία πρόσφατα ανακοίνωσε το Fallout 1st, μια συνδρομητική υπηρεσία για το Fallout 76 που με €14,99 το μήνα ή €119,99 προσφέρει διάφορες λειτουργίες.

Αρχικά, οι παίκτες κατέκλυσαν το διαδίκτυο, καθώς θεώρησαν απαράδεκτη την κίνηση της εταιρίας να ζητά κάθε μήνα περισσότερα χρήματα και από συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το Netflix ή το Xbox Game Pass, για αυτά τα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, τα παράπονα έγιναν πολύ χειρότερα, αφού οι πρώτοι συνδρομητές συνειδητοποίησαν πως βασικά χαρακτηριστικά δεν λειτουργούν.

Συγκεκριμένα, οι πολυδιαφημισμένοι private servers φαίνεται πως τελικά δεν είναι και τόσο ιδιωτικοί. Οι κόσμοι δεν μπορούν να γίνουν invite-only και έτσι οποιοσδήποτε στην friend list σας μπορεί να σας κάνει join. Παίκτες που έχουν πολλά άτομα στη friend list τους παραπονέθηκαν έντονα πως η υλοποίηση του χαρακτηριστικού είναι πρόχειρη και προβληματική.

Το χειρότερο bug ωστόσο που εκνεύρισε τους περισσότερους αφορά το Scrap Box. Πληρώνοντας τη συνδρομή οι παίκτες έχουν πρόσβαση σε αυτό και έτσι μπορούν να έχουν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για το junk που κάνουν loot. Το Scrap Box ωστόσο αποδείχτηκε μαύρη τρύπα, αφού δεκάδες παίκτες αναφέρουν πως έχασαν εντελώς όσους πόρους είχαν μαζέψει, αφού τους έβαλαν στο Scrap Box.

Αρχικά η Bethesda απάντησε πως είναι κάποιο απλό bug του UI και πως οι πόροι υπάρχουν, απλά δεν φαίνονται. Ωστόσο, η ίδια η εταιρία αναίρεσε τα λεγόμενά της λίγο μετά και μιλώντας στο Polygon επισήμανε:

Η αρχική μας έρευνα έδειξε ότι αυτό ήταν απλά θέμα προβολής και ότι δεν είχαν χαθεί αντικείμενα. Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι ένας μικρός αριθμός παικτών πραγματικά έχει χάσει τα αντικείμενά του από τη στιγμή που τα τοποθέτησε στο κουτί και στη συνέχεια φόρτωσε έναν κόσμο.

Η επίλυση αυτού του προβλήματος είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Εξετάζουμε επίσης τρόπους αποκατάστασης των αντικειμένων που λείπουν.

Όπως φαίνεται η νέα συνδρομητική υπηρεσία της Bethesda δεν ξεκίνησε με το δεξί. Ρίχνοντας μια ματιά στο σχετικό thread του Reddit, φαίνεται πως η εταιρία έχει μια μακριά λίστα από bugs να διορθώσει.