Αμερικανοί πολιτικοί εκφράζουν την ανησυχία τους στην Blizzard σχετικά με την πρόσφατη απόφαση κατά του Chung

«Η απόφασή σας είναι απογοητευτική και θα έχει συνέπειες στους gamers»
19 Οκτωβρίου 2019 16:15
Αμερικανοί πολιτικοί εκφράζουν την ανησυχία τους στην Blizzard σχετικά με την πρόσφατη απόφαση κατά του Chung

Μετά τον σάλο που ξέσπασε με την Blizzard να τιμωρεί τον πρωταθλητή του Hearthstone Ng Wai (blitzchung) από το Χονγκ Κονγκ, επειδή είπε τη φράση σε μια συνέντευξη (την οποία παρακολουθούσε η Κίνα) «Ελευθερία στο Χονγκ Κονγκ», καθώς και την τιμωρία που επέβαλε με αποκλεισμό 6 μηνών σε μια Αμερικανική ομάδα που τον στήριξε, το γεγονός γιγαντωθηκε ακόμα περισσότερο και δεν λέει να κοπάσει.

Αυτή τη φορά Αμερικανοί πολιτικοί απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στο μεγάλο αφεντικό της Activision Blizzard, Bobby Kotick, στην οποία εξέφρασαν την ανησυχία τους πως η απόφαση της εταιρίας θα έχει συνέπειες στους gamers. Την επιστολή υπέγραψαν αρκετοί γερουσιαστές και μέλη του κογκρέσου, οι οποίοι προέτρεψαν τον Kotick να αναθεωρήσει τις αποφάσεις του.

Η απόφαση αυτή αφορά την ιδιαίτερα αυξανόμενη τάση της Κινεζικής κυβέρνησης να ασκεί πίεση σε αμερικανικές επιχειρήσεις, ώστε να συμμετέχουν στην καταστολή της ελευθερίας του λόγου. Αν η επιχείρησή σας δεν το γνωρίζει, να σας γνωστοποιήσουμε πως η Κινεζική κυβέρνηση χρησιμοποιεί το μέγεθος και την οικονομική της δύναμη, φιμώνοντας απόψεις με τις οποίες διαφωνεί. Την περασμένη κιόλας εβδομάδα στο στόχαστρό της έβαλε την Apple επειδή φιλοξένησε στο store της μια εφαρμογή που θα βοηθούσε τους ειρηνικούς διαδηλωτές να ανταλλάξουν απόψεις, καθώς και το National Basketball Association επειδή ο general manager μιας ομάδας έκανε σχετικό tweet.

Η εταιρία σας είναι πυλώνας στο gaming και για το λόγο αυτό, η απογοητευτική σας απόφαση θα έχει συνέπεια σε κάθε gamer που ενδεχομένως θα θέλει να αναφερθεί στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις θεμελιώδεις αξίες. Θα πρέπει λοιπόν, καθώς η Κίνα ενισχύει την εκστρατεία εκφοβισμού, εσείς και η εταιρία σας να αποφασίσετε που θα ταχθείτε. Θα κοιτάξετε πέρα από την ουσία και θα προωθήσετε αμερικανικές αξίες όπως την ελευθερία λόγου και σκέψης ή θα υποκύψετε στης απαιτήσεις του Πεκίνου για να διατηρήσετε πρόσβαση στην αγορά τους; Έχετε τη δυνατότητα να το ανατρέψετε όλο αυτό. Σας παροτρύνουμε να το κάνετε.

Ο πονοκέφαλος ωστόσο της Blizzard δε σταματά εδώ, καθώς αρκετοί εργαζόμενοί της προέβησαν σε διαμαρτυρία, ακυρώνοντας σημαντικό αριθμό από επερχόμενα events.  

Ο πρόεδρος της Blizzard, Allen Brack, δήλωσε πως η απόφαση που πάρθηκε κατά των παικτών δεν έχει να κάνει με τις σχέσεις της εταιρίας στην Κίνα, υπογραμμίζοντας ότι τα τουρνουά και τα events της δεν είναι βήμα που θα ασκήσει κάποιος πολιτική.

Τα βλέμματα πλέον όλων στρέφονται στην επερχόμενη BlizzCon σε μερικές εβδομάδες.