Γιατί η κοινότητα είναι εξαγριωμένη με το Call of Duty Modern Warfare;

Οι δημιουργοί ζητούν οι παίκτες να ηρεμήσουν με τα τοξικά σχόλια
30 Σεπτεμβρίου 2019 16:21
Γιατί η κοινότητα είναι εξαγριωμένη με το Call of Duty Modern Warfare;

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κοινότητα του Call of Duty βρίσκεται στις επάλξεις, έπειτα από μερικές νέες πληροφορίες που ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας σχετικά με το επερχόμενο Call of Duty: Modern Warfare.

Ξεκινώντας, η PC gaming κοινότητα και οι κάτοχοι Xbox One εξέφρασαν έντονα την δυσαρέσκειά τους, μετά την επίσημη ανακοίνωση της Activision πως το Spec Ops Survival mode θα είναι αποκλειστικό στο PlayStation 4 για ένα χρόνο.

Ο narrative director της Infinity Ward, Taylor Kurosaki, απάντησε σε αυτά τα παράπονα, τονίζοντας ότι η ομάδα κάνει το καλύτερο δυνατό για να προσφέρει στους παίκτες την καλύτερη εμπειρία που μπορεί. Επισήμανε συγχρόνως πως μερικές αποφάσεις έρχονται από ανωτέρους.

Ωστόσο, η κατάσταση έγινε χειρότερη όταν ένας γνωστός leaker ισχυρίστηκε ότι τα supply drops (loot boxes) θα περιλαμβάνουν και όπλα, πέρα από κοσμητικά αντικείμενα. Η διαρροή αυτή έκανε το γύρο του διαδικτύου και μέσα σε λίγες ώρες το Modern Warfare subreddit, αλλά και το Twitter κατακλίστηκαν από παράπονα για pay to win προσέγγιση.

Το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις που ο art director της ομάδας, Joel Emslie, ζήτησε από την κοινότητα να προσφέρει το feedback της με πιο ευγενικό τρόπο. Συγκεκριμένα, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Δεν ξέρω γιατί, αλλά καθώς διαβάζω καθημερινά το subreddit, όπου ψάχνω για χρήσιμο feedback…διαβάζω ακόμα και τα απολύτως σκοτεινά και τοξικά σχόλια που μου λένε πόσο ανίκανος και βλάκας είμαι και πως πρέπει να πάω κάπου αλλού που δεν θα βλάπτω ανθρώπους με τις κακές μου ιδέες και τη δουλειά μου. Όλοι μας προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο σκληροί γίνεται στην ομάδα, αλλά όπως και να το δεις σε επηρεάζει.

Βγάλτε ότι θέλετε να πείτε από μέσα σας, αλλά να θυμάστε πως υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων εδώ στην IW και ακόμα και εμείς έχουμε κακές μέρες, όπως και εσείς.

Τέλος, ο ίδιος γνωστός leaker της COD κοινότητας που στο παρελθόν είχε μεταφέρει πολλές έγκυρες πληροφορίες, τονίζει ότι το παιχνίδι έχει χάσει αρκετές προ-παραγγελίες από δυσαρεστημένους παίκτες. Επισημαίνει πως αυτό έκανε την Activision και την Infinity Ward να προβούν σε μια έκτακτη συνάντηση για να αποφασίσουν πως θα χειριστούν τελικά τα Supply Drops και τα microtransactions του παιχνιδιού. Φυσικά αυτή η πληροφορία αποτελεί φήμη για την ώρα, αλλά δεν είναι απίθανο να συνέβη κάτι τέτοιο αν αναλογιστούμε τις έντονες αντιδράσεις από πολλούς παίκτες.

Το σχετικό tweet ακολουθεί παρακάτω.

Το Call of Duty: Modern Warfare αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου για τα PS4, Xbox One και PC.