Xbox, Stadia και PlayStation ενώνουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Μαζί με 21 ακόμα εταιρίες
23 Σεπτεμβρίου 2019 13:53
Xbox, Stadia και PlayStation ενώνουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της gaming βιομηχανίας δήλωσαν τη συνεργασία τους μαζί με άλλες 21 ακόμα εταιρίες, για τη στήριξή τους στο πρόγραμμα του OHE «Playing for the Planet». Σκοπός της συμμαχίας είναι να χρησιμοποιήσουν τις πλατφόρμες τους για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό τους σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τη μείωση των ρύπων.

Μέχρι τώρα οι εταιρίες που έχουν λάβει μέρος είναι οι Sony Interactive Entertainment, Microsoft, Google Stadia, Ubisoft, Sports Interactive, Twitch, Niantic, Supercell, Playmob, Rovio, Sybo, Space Ape, Wild Works, Green Man Gaming, Creative Mobile, Reliance Games, iDreamSky, E-Line Media, Strange Loop, Pixelberry και Internet of Elephants.

Ο πρόεδρος και CEO του PlayStation τμήματος, Jim Ryan, μιλώντας σχετικά με το θέμα στο PlayStation Blog, δήλωσε:

Πιστεύουμε ότι η προσεκτική διαχείριση των φυσικών πόρων είναι ύψιστης σημασίας και ευθυγραμμίζεται με την αποστολή και τους στόχους που έχει για το περιβάλλον ο ΟΗΕ. Νωρίτερα μέσα στον χρόνο δημιούργησαν την «Youth and Environment Alliance», συνειδητοποιώντας ότι η συνεργασία τους με τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών θα τους βοηθήσει να επιτύχουν τους στόχους τους.

Στην SIE έχουμε αναλάβει ουσιαστικές δεσμεύσεις και έχουμε προσπαθήσει για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας με διάφορους τρόπους όσο αφορά το PlayStation 4. Επιπλέον, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η επόμενη γενιά PlayStation θα έχει τη δυνατότητα ακόμα λιγότερης κατανάλωσης ενέργειας απ’ ότι το PS4. Δεσμευόμαστε να ενημερώσουμε τους καταναλωτές μας σχετικά με την οργάνωση και χρήση της ενεργειακής απόδοσης της κονσόλας.  

Συμπληρώνοντας, ο Jim Ryan δήλωσε πως δεσμεύεται για την ανάπτυξη πληροφοριών μέσω των ίδιων των παιχνιδιών και ειδικών εφαρμογών.

Οι δεσμεύσεις μας δεν σχετίζονται μόνο με τις υπηρεσίες και το hardware. Θέλουμε επίσης να βοηθήσουμε στην ενημέρωση ανθρώπων που ενδιαφέρονται γι’ αυτούς τους στόχους. Για το λόγο αυτό θα δουλέψουμε με άλλους ανθρώπους της βιομηχανίας και ειδικούς πάνω στη κλιματική αλλαγή, για την ανάπτυξη πληροφοριών αναφοράς που θα βοηθήσουν όσους developers επιθυμούν να συμπεριλάβουν στα παιχνίδια τους θέματα βιωσιμότητας. Επίσης, θα προβούμε σε έρευνα για την ανάπτυξη ειδικών εφαρμογών για το PS VR, με σκοπό την ευαισθητοποίηση περισσότερων ειδικών στο πρόγραμμα.  

Τελειώνοντας, επισήμανε πως τα βιντεοπαιχνίδια έχουν τη δύναμη να πυροδοτήσουν μέσω της εκπαίδευσης την κοινωνική αλλαγή, να προκαλέσουν ευαισθητοποίηση και να εγείρουν την ελπίδα, εμπνέοντας τους ανθρώπους.   

Η Microsoft από τη μεριά της όρισε ως στόχο την μείωση των ρύπων στην αλυσίδα παραγωγής κατά 30% μέχρι το 2030, πιστοποιώντας ως μέρος πιλοτικού προγράμματος 825.000 κονσόλες Xbox που πληρούν τις προϋποθέσεις. Η ομάδα του Google Stadia θα παρέχει σχετικούς οδηγούς για την ανάπτυξη παιχνιδιών και θα χρηματοδοτήσει έρευνα για την «πράσινη προώθηση» στα παιχνίδια.