Η EA απέσπασε το ρεκόρ Γκίνες χάρη στα microtransactions του Battlefront 2

Και την διάσημη δικαιολογία που είχε δώσει στο Reddit
08 Σεπτεμβρίου 2019 13:39
Η EA απέσπασε το ρεκόρ Γκίνες χάρη στα microtransactions του Battlefront 2

Αδιαμφισβήτητα, ένα από τα θέματα που θορύβησε περισσότερο την gaming βιομηχανία το 2017, ήταν η κυκλοφορία του Star Wars Battlefront II που συνοδεύτηκε από την κατακραυγή των παικτών για τα loot boxes και τα microtransactions. Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση είχε κάνει η απάντηση της EA σε μια δημοσίευση στο Reddit, στην οποία η εταιρία τόνιζε ότι στόχος της ήταν να παρέχει στους παίκτες μια αίσθηση περηφάνιας και κατορθώματος όταν ξεκλειδώνουν κάποιον χαρακτήρα.

Η απάντηση αυτή εξόργισε τόσο την κοινότητα που συγκέντρωσε περισσότερες από 683.000 αρνητικές ψήφους στην πλατφόρμα του Reddit. Η γκάφα της EA ήρθε ξανά στο προσκήνιο τώρα, αφού μπήκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για το 2020, με το βραβείο για το σχόλιο με τα περισσότερα downvotes στην ιστορία του Reddit.

Την καταχώρηση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες εντόπισε ο χρήστης του Reddit '-amsha-'. Παρακάτω ακολουθεί η σχετική εικόνα που ανήρτησε.

Για την ιστορία, το δεύτερο comment με τα περισσότερα downvotes έχει μόλις 88 χιλιάδες αρνητικές ψήφους, πράγμα που δείχνει πόσο δύσκολο είναι να ξεπεραστεί το ρεκόρ, για το οποίο σίγουρα δεν είναι περήφανη η EA.