Επίσημο: Επιστρέφει η Telltale Games

Αναγεννιέται από τις στάχτες του το στούντιο των Walking Dead
28 Αυγούστου 2019 15:53
Επίσημο: Επιστρέφει η Telltale Games

Μια από τις ειδήσεις που ταρακούνησαν τον gaming χώρο πέρυσι ήταν το κλείσιμο της Telltale Games. Ωστόσο, η ιστορία για το αγαπημένο στούντιο δεν θα τελειώσει άδοξα, αφού η εταιρία LCG Entertainment εξαγόρασε τα περιουσιακά του στοιχεία και θα συστήσει ξανά το στούντιο. Η εταιρία θα πουλά ορισμένα από τα παλιά παιχνίδια, θα δουλέψει σε νέα παιχνίδια που θα βασίζονται στα IPs της Telltale, αλλά και σε ολοκαίνουργιες πνευματικές ιδιοκτησίες.

Η νέα Telltale θα έχει ως υπεύθυνους τους Jamie Ottilie και Brian Waddle. Ο Ottilie δήλωσε πως ορισμένοι από τους πρώην εργαζόμενους της Telltale θα λάβουν προτάσεις συνεργασίας ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ μελλοντικά θα υπάρξουν και μόνιμες θέσεις.

Ο Ottilie που έχει κάνει καριέρα κυριώς στον mobile gaming χώρο, επισήμανε πως μεταξύ άλλων η νέα Telltale έχει τα δικαιώματα των The Wolf Among Us και Batman, τα οποία είναι πιθανό να συνεχιστούν. Η μοίρα των Borderlands, Game of Thrones, Guardians of the Galaxy και Minecraft σειρών είναι αβέβαιη, ενώ το The Walking Dead ανήκει πλέον στην Skybound και τα δικαιώματα του Stranger Things επέστρεψαν στο Netflix.