God of War: Ο Kratos παραλίγο να είχε άλλο όνομα

Όπως επίσης και διαφορετικό τίτλο
08 Ιουλίου 2019 16:45
God of War: Ο Kratos παραλίγο να είχε άλλο όνομα

Ο Kratos αναμφίβολα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς φιγούρες στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών. Σύμφωνα όμως με μια συνέντευξη που έδωσε στο Game Informer ο βετεράνος της σειράς και director του God of War 3, Stig Asmussen,  το όνομα Kratos δεν ήταν στα αρχικά πλάνα, αλλά στη θέση του ήταν το όνομα Dominus. Μάλιστα με αυτό το όνομα δούλευε όλη ομάδα κατά την ανάπτυξη.

Ωστόσο, στο marketing τμήμα το Dominus δεν άρεσε. Έτσι, ο σκηνοθέτης David Jaffe ανέθεσε στην ομάδα του να κάνει μια λίστα με πιθανά ονόματα ώστε να επιλέξουν κάποιο καλύτερο. Ο Asmussen πρότεινε τέσσερα με πέντε ονόματα. Όταν αργότερα εμφανίστηκαν το επικρατέστερα ο ίδιος απόρησε όταν είδε το δικό του βαφτιστικό όνομα (Stig) να αναφέρεται στη λίστα. Ο ίδιος, όπως λέει, είχε γράψει το όνομα του στη λίστα με τα υπόλοιπα ονόματα, απλά για να γνωρίζουν στο marketing τμήμα από ποιον προέρχεται η κάθε πρόταση. Ο Stig αστειευόμενος ανέφερε πως θα ήταν 'cool' ο πρωταγωνιστής του God of War να φέρει το όνομά του.

Εν τέλει το Kratos -όπως άλλωστε γνωρίζουμε- επικράτησε, αν και δεν έγινε ποτέ γνωστό τι άλλα ονόματα υπήρχαν στη λίστα πλην των Dominus και Stig.

Μια ακόμα «διαμάχη» αφορούσε τον τίτλο του παιχνιδιού. Αρχικά το πλάνο ήταν να ονομαστεί Dark Odyssey. Ο Asmussen θυμάται πως στην ομάδα πραγματικά άρεσε πολύ αυτός ο τίτλος. Ωστόσο, το marketing τμήμα το βρήκε υπερβολικό και θεώρησε πως ίσως ο κόσμος να μην αντιληφθεί τη θεματολογία με την οποία καταπιάνεται το παιχνίδι. Έτσι, το God of War ήταν η εναλλακτική που βρήκε σύμφωνη όλη την ομάδα.