Το Shovel Knight γιορτάζει τα πέντε του χρόνια

Εξαιρετικές οι πωλήσεις του τίτλου
07 Ιουλίου 2019 11:19
Το Shovel Knight γιορτάζει τα πέντε του χρόνια

Ο developer Yacht Club Games που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι της ανάπτυξης του Shovel Knight, ανακοίνωσε πως το πόνημά της «έκλεισε» τα πέντε του χρόνια. Ο 2D τίτλος ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο αντίτυπα τους πρώτους 18 μήνες από την κυκλοφορία του, ενώ 26 μήνες αργότερα πέτυχε το σημαντικό ορόσημο των 2,5 εκατομμυρίων.

Ο διάσημος τίτλος αρχικά πέρασε μέσα από το Kickstarter στο οποίο τα πήγε αρκετά καλά, ενώ μέχρι σήμερα έχει κερδίσει αρκετά βραβεία συμπεριλαμβανομένου του Best Independent Game στα The Game Awards.

Όπως μεταφέρει η ομάδα ανάπτυξης ο χαρακτήρας του τίτλου έχει κάνει πάνω από 25 cameo σε διάφορα παιχνίδια, όπως το Super Smash Bros. Ultimate, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως ένα επιτραπέζιο παιχνίδι Shovel Knight βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Kickstarter, ενώ ετοιμάζουν και δύο expansions, το King of Cards και το Shovel Knight Showdown.

Τα εν λόγω expansions είχαν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν τον περασμένο Απρίλιο, αλλά η ομάδα ανάπτυξης τον περασμένο Φεβρουάριο, ανακοίνωσε πως χρειάζεται λίγους μήνες ακόμη.