Το RDR 2 ήταν πολύ μεγάλο και επαναλαμβανόμενο για τον δημιουργό του A Way Out

Ο Josef Fares μιλάει για τα παιχνίδια του 2018
07 Ιουλίου 2019 10:42
Το RDR 2 ήταν πολύ μεγάλο και επαναλαμβανόμενο για τον δημιουργό του A Way Out

Στο πλαίσιο του Gamelab 2019 που έλαβε χώρα πριν μερικές ημέρες, ο δημιουργός των Brothers: A Tale of Two Sons και A Way Out, Josef Fares, συμμετείχε σε ένα πάνελ μαζί με τον David Cage της Quantic Dream για να συζητήσουν για το μέλλον της αφήγησης στα βιντεοπαιχνίδια.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, ο Fares εξέφρασε την άποψή του για τρία από τα παιχνίδια του 2018 που ξεχώρισαν. Συγκεκριμένα, ο δημιουργός τόνισε ότι το Spider-Man ήταν το αγαπημένο του παιχνίδι για το 2018, ενώ του άρεσαν πάρα πολύ και τα God of War και Red Dead Redemption 2, παρόλο που βρήκε τον τίτλο της Rockstar υπερβολικά μεγάλο και επαναλαμβανόμενο.

Προσωπικά, το δικό μου Game of the Year ήταν το Spider-Man. Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως πως δεν μου άρεσε το God of War. Πιστεύω πως το God of War ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Αλλά το Spider-Man προσωπικά μου έκανε περισσότερο 'κλικ'.

 

Ο λόγος που το God of War κέρδισε και όχι το Red Dead είναι πιστεύω επειδή το God of War πήρε μερικά ρίσκα που απέδωσαν. Ο Cory και η ομάδα του έκαναν κάτι εκπληκτικό. Φυσικά δίνω εύσημα σε αυτόν και την ομάδα του, αλλά και στην Sony που πήρε ένα εδραιωμένο IP και ακολούθησε μια διαφορετική κατεύθυνση. Αυτό είναι μεγάλο ρίσκο για έναν AAA τίτλο και αυτός πιστεύω πως πραγματικά αξίζει να κερδίσει. Αισθάνομαι πως αυτός ήταν ο λόγος.

 

Και το Red Dead 2 της Rockstar είναι εξαιρετικό παιχνίδι κατά πολλές έννοιες. Αν κάποιος θέλει την άποψή μου ήταν λίγο πιο μεγάλο από όσο θα ήθελα και με κάπως επαναλαμβανόμενες αποστολές. Έβγαινες, πυροβολούσες κάτι και επέστρεφες. Αυτοί πιστεύω ήταν οι λόγοι που το God of War νίκησε.

 

Όσον αφορά τα παιχνίδια που θαυμάζω, είμαι πολύ αλλεργικός στην επαναληψιμότητα στους gameplay μηχανισμούς. Αισθάνομαι ότι και το God of War και το Red Dead ήταν λίγο πιο μεγάλα από όσο έπρεπε. Θα ήθελα μια πιο σύντομη εμπειρία. Πιστεύω πως γι'αυτό μου άρεσε περισσότερο το Spider-Man. Ειδικά στην περίπτωση του Red Dead αυτό με έκανε να μην μπορώ να ασχοληθώ μετά από ένα σημείο. Ήταν πάρα πολύ μεγάλο! Ποιος έχει χρόνο για κάτι τέτοιο; Και φανταστείτε πως δεν έχω και παιδιά. Φαντάζομαι τη δική σου περίπτωση - μπόρεσες να το παίξεις; Ποιος τερματίζει αυτά τα παιχνίδια σήμερα;

 

Μπορείτε να διαβάσετε για όλα όσα ειπώθηκαν στο πάνελ πατώντας εδώ.