Shigeru Miyamoto: Ο πατέρας του Mario σχολιάζει το Cloud Gaming

Αυτή είναι η άποψη του θρυλικού δημιουργού
06 Ιουλίου 2019 12:44
Shigeru Miyamoto: Ο πατέρας του Mario σχολιάζει το Cloud Gaming

Πρόσφατα οι επενδυτές της Nintendo είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τις ερωτήσεις τους προς τη διοίκηση της εταιρίας στο πλαίσιο ενός ειδικού Q&A. Κατά τη διάρκεια του Q&A αυτού, ο θρυλικός Shigeru Miyamoto κλήθηκε να σχολάσει το cloud gaming, το VR, τις online υπηρεσίες και πολλά ακόμη.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το cloud gaming που ακούμε συχνά τελευταία με τα Google Stadia και Xbox Project xCloud, ο Miyamoto δήλωσε:

Πιστεύω πως το cloud gaming θα γίνει πιο διαδεδομένο στο μέλλον, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα συνεχίσουν να υπάρχουν παιχνίδια που θα είναι διασκεδαστικά επειδή θα τρέχουν τοπικά και όχι στο cloud.

Την ίδια άποψη φαίνεται πως έχει και ο πρόεδρος της Nintendo, Shuntaro Furukawa, ο οποίος με τη σειρά του τόνισε πως δεν πιστεύει ότι το cloud gaming θα επισκιάσει εντελώς το παραδοσιακό gaming στο άμεσο μέλλον, παρόλο που θεωρεί ότι η δημοτικότητα του streaming θα αυξηθεί. Μάλιστα, σημειώνει πως αν η τεχνολογία αυτή φέρει νέο κόσμο στη βιομηχανία, πιστεύει πως και το κοινό της Nintendo θα αυξηθεί.

Στη συνέχεια ο Miyamoto απέρριψε την ιδέα ότι η Nintendo δεν μπορεί να συμβαδίσει με τις νέες τεχνολογίες. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται έτσι, επισήμανε πως η Nintendo δεν αποκαλύπτει τα εσωτερικά πειράματα που κάνει με διάφορες νέες τεχνολογίες μέχρι να κυκλοφορήσει κάτι στην αγορά και να είναι έτοιμο. Σαν παράδειγμα έφερε το Nintendo Labo VR.

Τέλος, ο Furukawa μίλησε και για τις συνδρομητικές υπηρεσίες, επισημαίνοντας πως η δημοτικότητά τους δεν περιορίζεται μόνο στο gaming, ενώ έφερε σαν παράδειγμα το Nintendo Switch Online ως ένδειξη ότι η εταιρία ακολουθεί ορισμένα μοντέρνα πρότυπα.

Για την ιστορία, ο Shigeru Miyamoto είναι βετεράνος της βιομηχανίας, έχοντας γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην gaming ιστορία, χάρη σε τίτλους όπως τα Mario, The Legend of Zelda, Star Fox, F-Zero, Donkey Kong και Pikmin. Σαφώς και η άποψή του για μέλλον της βιομηχανίας, λοιπόν, έχει μεγάλη βαρύτητα.