Εξαιρετική εμπορική πορεία για τα Farming Simulator 2019 και Vampyr

«Κουβάλησαν» τα οικονομικά αποτελέσματα της Focus Home Interactive
01 Ιουλίου 2019 12:05
Εξαιρετική εμπορική πορεία για τα Farming Simulator 2019 και Vampyr

H Focus Home Interactive, η εκδότρια εταιρία που είναι υπεύθυνη για παιχνίδια όπως το Farming Simulator, το Surge και Vampyr, αποκάλυψε τα κέρδη της για το οικονομικό έτος 2018-2019. Τα έσοδά της ήταν περισσότερα από $143 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της κατά 20% και πετυχαίνοντας ρεκόρ.

Το έτος ξεκίνησε αρκετά καλά για την εταιρία με την κυκλοφορία του Vampyr από την Dontnod Entertainment. Σύμφωνα με την αναφορά, το παιχνίδι ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε πωλήσεις και όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε, η Focus Home Interactive ανανέωσε την συνεργασία της με την ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού για ένα project που υπόσχεται να είναι το πιο φιλόδοξο παιχνίδι που έχει βγάλει.

Το Farming Simulator 2019 από την Giants Software ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις παγκοσμίως. Συγχρόνως, ανακοινώθηκε η δημιουργία της Farming Simulator Team προσδίδοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στην δημοτικότητα του franchise. Επίσης, ο τίτλος απέκτησε και το δικό του e-sports league με χρηματικό έπαθλο €250,000 και το ερχόμενο FarmCon 20 πρωτάθλημα που διεξάγεται το καλοκαίρι. Τέλος, αναμένεται να αυξηθούν οι πωλήσεις του παιχνιδιού καθώς είναι υπό ανάπτυξη μια έκδοση για το Nintendo Switch.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το Sandstorm από την New World Interactive που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο κατάφερε να πουλήσει 500.000 ψηφιακά αντίτυπα σε λίγες εβδομάδες.

Η εταιρία κοιτάζοντας το οικονομικό έτος 2019-2020 φαίνεται να ξεκινάει δυναμικά με το πολύ καλό launch του World War Z από την ομάδα ανάπτυξης Saber, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο. Μέσα από μια συνέντευξη που έδωσε ο CEO της ομάδας, Matt Karch, στο GameDaily.biz, έγινε γνωστό πως η υποστήριξη του zombie-shooter τίτλου θα συνεχιστεί με αρκετό νέο περιεχόμενο.

Άλλο ένα παιχνίδι που αναμένεται να κάνει αρκετά καλές πωλήσεις είναι το A Plague Tale: Innocence, το οποίο έχει λάβει πολύ καλές κριτικές και η Focus έχει ήδη ανακοινώσει την συνέχεια της συνεργασίας της με το Asobo Studio.

Τέλος τα The Surge 2, GreedFall και MudRunner 2 κυκλοφορούν φέτος και τα οποία η εταιρία φιλοδοξεί να έχουν μια εξίσου καλή πορεία.