Έρευνα: Μόνο το 15% των ευρωπαίων gamers ενδιαφέρεται για το game streaming

Μικρό το ενδιαφέρον για τα Google Stadia και Project xCloud
28 Ιουνίου 2019 13:53
Έρευνα: Μόνο το 15% των ευρωπαίων gamers ενδιαφέρεται για το game streaming

To GamesIndustry.biz πραγματοποίησε μιας μεγάλης κλίμακας έρευνα σχετικά με το ενδιαφέρον των gamers για τις επερχόμενες game streaming υπηρεσίες.

To 70% των παικτών που ρωτήθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία, την Γερμανία και την Ισπανία δήλωσε πως δεν ενδιαφέρεται για τα Google Stadia και Project xCloud. To 15% απάντησε πως ενδιαφέρεται για μια υπηρεσία στα πρότυπα του Netflix που θα επέτρεπε το streaming παιχνιδιών. To υπόλοιπο 12% δήλωσε πως δεν ξέρει ακόμα. Τέλος, μόλις το 3% επισήμανε πως ενδιαφέρεται πάρα πολύ για τις επερχόμενες game streaming υπηρεσίες.

Η Γερμανία ήταν η χώρα που έδειξε την μεγαλύτερη απαξίωση, με το 75% να δηλώνει πως δεν ενδιαφέρεται για καμία τέτοια υπηρεσία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός πως το 43% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εμπιστεύεται πως η σύνδεση Internet που διαθέτει μπορεί να το υποστηρίξει. Ο λόγος που το game streaming φαίνεται να μην έχει πείσει τους gamers μοιάζει να είναι άλλος λοιπόν. Αξίζει να σημειωθεί πως το 31% δήλωσε ότι προτιμά να αγοράζει retail τα παιχνίδια του, ενώ το 27% των παικτών τόνισε ότι θα ενδιαφερόταν περισσότερο να χρησιμοποιήσει μια streaming υπηρεσία αν μπορούσε να κατεβάσει τα παιχνίδια στο σκληρό δίσκο της συσκευής του.

Εσείς ενδιαφέρεστε για τα Google Stadia και Project xCloud; Περιμένουμε τα σχόλιά σας, ενώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την έρευνα πατώντας εδώ.