Φήμη: Free-to-play μοντέλο για το Call of Duty Modern Warfare 4;

Ενώ το 2020 θα έχουμε ξανά Black Ops από την Treyarch
19 Μαΐου 2019 11:53
Φήμη: Free-to-play μοντέλο για το Call of Duty Modern Warfare 4;

Μεγάλη παρασκηνιακή αναστάτωση φαίνεται πως βιώνει η σειρά Call of Duty σύμφωνα με το νέο ρεπορτάζ του Kotaku. Συγκεκριμένα, το μέσο είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με τρία άτομα που έχουν επίγνωση της κατάστασης και έτσι μεταφέρει πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Να σημειωθεί εξαρχής πως η ίδια η Activision δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση για την ώρα, όποτε εκλάβετε όλα τα παρακάτω ως φήμες.

Το Kotaku μεταφέρει, λοιπόν, πως αυτή την εβδομάδα η Activision ενημέρωσε τα στούντιό της, πως το Call of Duty του 2020 θα έρθει ξανά από την Treyarch και θα είναι ένα νέο Black Ops. Το αρχικό πλάνο ήταν να δούμε ένα νέο παιχνίδι από τις Raven και Sledgehammer, οι οποίες ήδη ετοίμαζαν κάποιο project, αλλά τα σχέδια άλλαξαν.

Κάθε χειμώνα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια η Activision κυκλοφορεί ένα νέο Call of Duty χάρη σε μια πληθώρα από στούντιο που αναλαμβάνουν εναλλάξ την ανάπτυξη.  Από το 2012 η Activision ακολουθεί κύκλους τριών ετών για κάθε ομάδα και μπορείτε να δείτε πως εναλλάσσονταν αρμονικά οι Infinity Ward, Treyarch και Sledgehammer παρακάτω.

  • 2012 - Treyarch - Call of Duty: Black Ops II
  • 2013 - Infinity Ward - Call of Duty: Ghosts
  • 2014 - Sledgehammer - Call of Duty: Advanced Warfare
  • 2015 - Treyarch - Call of Duty: Black Ops III
  • 2016 - Infinity Ward - Call of Duty: Infinite Warfare
  • 2017 - Sledgehammer - Call of Duty: WWII
  • 2018 - Treyarch - Call of Duty: Black Ops IIII
  • 2019 - Infinity Ward – Φημολογείται πως είναι το νέο Modern Warfare

Για το 2020, η Activision είχε αρχικά σχεδιάσει να αλλάξει ελαφρώς τα πράγματα, αναθέτοντας στο στούντιο υποστήριξης Raven να αναλάβει ηγετικό ρόλο παράλληλα με τη Sledgehammer. Στόχος ήταν να δημιουργήσει ένα Call of Duty που θα μεταφέρει τους παίκτες στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Πολύ πρόσφατα, αυτό το πλάνο άλλαξε. Τώρα, η Treyarch είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του Call of Duty: Black Ops 5 για το 2020.

Οι πηγές του Kotaku τονίζουν πως η Treyarch θα έχει τον ηγετικό ρόλο στο νέο Black Ops, ενώ η Raven και η Sledgehammer θα συνεισφέρουν ως στούντιο υποστήριξης. Το μέχρι τώρα έργο τους δεν θα πάει χαμένο, αφού θα το μετατρέψουν σε campaign mode για το Black Ops 5, το οποίο θα λαμβάνει χώρα επίσης κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Πιθανότατα μιλάμε για cross-gen κυκλοφορία, καθώς φαίνεται πως θα συμπέσει με την κυκλοφορία του επόμενου PlayStation και του Xbox, τα οποία σύμφωνα με το μέσο θα καταφθάσουν στα τέλη του 2020.

Τα περίεργα νέα δεν σταματούν εκεί. Το Kotaku επισημαίνει πως παρόλο που το Black Ops 4 πούλησε καλά αρχικά, το παιχνίδι δεν είχε την μακροπρόθεσμη ροή εσόδων που φιλοδοξούσε να δει η Activision. Αυτό είχε κάνει πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας να συζητούν σχετικά με την υιοθέτηση ενός free-to-play  μοντέλου. Συγκεκριμένα, η publishing εταιρία εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο το φετινό Modern Warfare να έχει και μια free-to-play έκδοση. Για την ώρα τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί, καθώς μερικά στελέχη παραμένουν διστακτικά.

Η αναταραχή που προκλήθηκε και ανάγκασε την Activision να προβεί σε αλλαγές όσον αφορά το Call of Duty του 2020 φαίνεται πως προκλήθηκε από τις έντονες διαφωνίες μεταξύ της Sledgehammer και της Raven. Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα η Sledgehammer έχει χάσει πολύ προσωπικό, αφού δεκάδες υπάλληλοι αποχώρησαν μεταξύ των οποίων και οι συνιδρυτές του στούντιο.