Το Epic Games Store εξαγρίωσε τη κοινότητα με ένα ακόμη αποκλειστικό

Αντιδράσεις από τους backers του Outer Wilds
13 Μαΐου 2019 20:19
Το Epic Games Store εξαγρίωσε τη κοινότητα με ένα ακόμη αποκλειστικό

Οι κινήσεις της Epic Games για να εμπλουτίσει τον κατάλογο των αποκλειστικών της παιχνιδιών φαίνεται να συνεχίζονται και η gaming κοινότητα παραμένει όχι μόνο διχασμένη, αλλά και εξαγριωμένη πολλές φορές. Τώρα, η εταιρία κατάφερε να εξασφαλίσει ένα ακόμη αποκλειστικό παιχνίδι. Ο λόγος γίνεται για το Outer Wilds, το δημιούργημα της Mobius Digital. Σε ένα developer update που ανάρτησε, η ομάδα ανάπτυξης ενημέρωσε τους υποστηρικτές της μέσω της πλατφόρμας χρηματοδότησης Fig πως τα πράγματα θα αλλάξουν.

Το αρχικό σχέδιο ήταν πως η ομάδα θα κυκλοφορούσε το παιχνίδι της το δεύτερο τετράμηνο του 2016 σε Mac, Linux και PC μέσω Steam. Όμως, μία νέα συμφωνία με την Epic Games αλλάζει τα πράγματα. Πλέον, ο τίτλος αποτελεί timed exclusive. Αυτό σημαίνει πως όσοι θέλετε να το παίξετε σε PC θα μπορείτε μόνο από τον launcher της Epic Games για αρκετό χρονικό διάστημα, χωρίς να γνωρίζουμε το πόσο ακριβώς.

Το Outer Wilds θα κυκλοφορήσει πρώτα σε Xbox One και PC μέσω του Epic Games Store με επιπλέον πλατφόρμες να έρχονται στο άμεσο μέλλον. Μείνετε ήσυχοι πως διαβάζουμε όλα σας τα σχόλια και στόχος μας είναι να φέρουμε το παιχνίδι στις πλατφόρμες της επιλογής σας.

Αυτή όμως η κίνηση της ομάδας κατάφερε να εξαγριώσει τους οικονομικούς υποστηρικτές του παιχνιδιού και μάλλον δεν είχε τις αντιδράσεις που περίμενε. Για παράδειγμα, ένας χρήστης του Reddit είχε να πει τα εξής.

Καταλαβαίνω πως η εκδότρια εταιρία έκανε αυτή την επιλογή και όχι η ομάδα ανάπτυξης και καταλαβαίνω πως τα χρήματα είναι η κύρια δύναμη πίσω από αυτή την απόφαση. Όμως, νιώθω πως όλο αυτό είναι εντελώς ανήθικο για μία τέτοια καμπάνια. Αν μου έλεγαν πως με την συνεισφορά μου θα μπορούσα “κάποια στιγμή” να παίξω το παιχνίδι δεν θα είχα βοηθήσει.

Το όλο θέμα δεν ξέρουμε τι εξέλιξη θα έχει, όμως η κίνηση της εταιρίας προκάλεσε αναστάτωση στους υποστηρικτές που προσέφεραν αρκετά χρήματα για το παιχνίδι. Ένα παρόμοιο σκηνικό έγινε πολύ πρόσφατα με το Borderlands 3, όπου οι gamers νευρίασαν για ακόμη μία φορά με την απόφαση της εταιρίας να μείνει αποκλειστική η PC έκδοση του παιχνιδιού στο Epic Games Store.