Η Ubisoft ζητά συγνώμη για την ομοφοβική εικόνα που βρέθηκε στο Division 2

Εξετάζει τις εσωτερικές διαδικασίες που επέτρεψαν να συμβεί
13 Απριλίου 2019 14:20
Η Ubisoft ζητά συγνώμη για την ομοφοβική εικόνα που βρέθηκε στο Division 2

Η Ubisoft απολογήθηκε για μια εικόνα στο The Division 2 που περιλάμβανε έναν ομοφοβικό χαρακτηρισμό. Συγκεκριμένα, οι παίκτες ανακάλυψαν στο πλάι ενός πολυώροφου κτηρίου μια εικόνα στην οποία φαίνεται ένας αστυνομικός που φορά ένα σήμα, το οποίο γράφει τον κωδικό "FA6607". Πρόκειται για ομοφοβικό χαρακτηρισμό γραμμένο με στυλιζαρισμένο τρόπο σύμφωνα τα παράπονα της κοινότητας.

Η Ubisoft έσπευσε να αφαιρέσει την εικόνα και δήλωσε:

Έπεσε στην αντίληψή μας ότι ένα κομμάτι εικαστικού στην πόλη του Tom Clancy’s The Division 2 περιείχε προσβλητικό περιεχόμενο. Αφαιρέσαμε την εικόνα από το παιχνίδι μέσω του patch που κυκλοφόρησε την Πέμπτη 11 Απριλίου.

Ζητούμε συγγνώμη για το γεγονός πως η εικόνα αυτή κατάφερε να διαφύγει από τις εσωτερικές διαδικασίες αξιολόγησης του περιεχομένου μας και τις επανεξετάζουμε συνολικά, προκειμένου να αποφευχθεί κάποια τέτοια παράβλεψη στο μέλλον.

Σε τόσο σύνθετα projects, στα οποία δουλεύουν εκατοντάδες άνθρωποι, είναι πολύ εύκολο να αμεληθούν κρυμμένα στοιχεία σε art assets. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί πρόσφατα και με το παιχνίδι τρόμου Devotion που εξόργισε τους κινέζους παίκτες και οδήγησε μέχρι και στην αφαίρεση του τίτλου από το Steam.