Google και Microsoft στα μαχαίρια - Το Stadia δεν μπορεί να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία

Νέες δηλώσεις από υψηλόβαθμο στέλεχος του Xbox
12 Απριλίου 2019 15:17
Google και Microsoft στα μαχαίρια - Το Stadia δεν μπορεί να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία

Πρόσφατα η Google παρουσίασε την streaming πλατφόρμα της που ακούει στο όνομα Stadia, στρέφοντας τα βλέμματα της gaming κοινότητας πάνω της. Φυσικά, το Stadia δεν πέρασε απαραίτητο από την Microsoft, η οποία πέρα από τις Xbox κονσόλες επομένης γενιάς, ετοιμάζει και αυτή τη δική της streaming υπηρεσία. Τώρα η εταιρία έβαλε τη Google ξανά στο στόχαστρο με νέες δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Telegraph, ο chief marketing officer του Xbox, Mike Nichols, σχολίασε την πλατφόρμα της Google και μάλιστα προέβη σε αρκετά αυστηρή κριτική, τονίζοντας πως η εταιρία δεν έχει το περιεχόμενο που χρειάζεται. Ο Nichols δήλωσε:

Οι αναδυόμενοι ανταγωνιστές, όπως η Google, έχουν μια ικανή υποδομή cloud, έχουν την κοινότητα με το YouTube, αλλά δεν έχουν το απαραίτητο περιεχόμενο.

Μάλιστα, ο Nichols συνέχισε τονίζοντας πως παρόλο που η Microsoft θα προσφέρει και αυτή τη δυνατότητα στους παίκτες να παίξουν παντού με το Project xCloud, η τοπική εμπειρία που μπορεί να παρέχει με τις Xbox κονσόλες και τους Windows 10 υπολογιστές είναι κάτι που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το Google Stadia.

Παρόλο που δεν θα χρειάζεστε απαραιτήτως μια ειδική συσκευή για να παίξετε μελλοντικά, η καλύτερη δυνατή εμπειρία θα προσφέρεται μόνο από το τοπικό hardware.

Όπως φαίνεται η μάχη για το cloud έχει αρχίσει να φουντώνει, αφού αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft έστρεψε τα πυρά της κατά της Google.