Anthem: Mισές πωλήσεις σε σχέση με το Mass Effect Andromeda

Χλιαρή αρχή στην αγορά της Αγγλίας
25 Φεβρουαρίου 2019 12:58
Anthem: Mισές πωλήσεις σε σχέση με το Mass Effect Andromeda

Το Anthem, ο άκρως αναμενόμενος νέος τίτλος της BioWare, κυκλοφόρησε επισήμως για όλους την περασμένη Παρασκευή. Η σφοδρή κριτική που δέχθηκε το παιχνίδι από τους κριτικούς και τη gaming κοινότητα, ενδεχομένως επηρέασε και την εμπορική του πορεία. Συγκεκριμένα, παρόλο που το παιχνίδι κατάφερε να κατακτήσει τη κορυφή των UK Charts, οι retail πωλήσεις του στην αγορά της Αγγλίας δεν έφτασαν ούτε τις μισές του Mass Effect Andromeda. Μάλιστα, το ίδιο το Andromeda είχε σημειώσει τις μισές πωλήσεις σε σχέση με το Mass Effect 3.

Συγκριτικά με το Destiny 2, έναν τίτλο που πολλοί αντιπαραβάλουν με το Anthem αφού ανήκει στην ίδια κατηγορία των 'loot shooters', το παιχνίδι της BioWare σημείωσε μόλις το ένα τέταρτο των launch πωλήσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ψηφιακές πωλήσεις δεν προσμετρούνε στα UK Charts και μόνο οι retail πωλήσεις λαμβάνονται υπόψη. Στη σημερινή εποχή, το ποσοστό των digital πωλήσεων έχει αυξηθεί δραματικά, ωστόσο το ίδιο ισχύει και για το Mass Effect Andromeda που κυκλοφόρησε μόλις πριν δύο χρόνια και το Destiny 2 που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2017. Το Anthem φαίνεται, λοιπόν, πως έκανε χλιαρή αρχή, τουλάχιστον στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε σύγκριση με άλλες μεγάλες κυκλοφορίες του 2019, το Anthem πούλησε λιγότερο και από το Kingdom Hearts 3 και από το Resident Evil 2 στις αντίστοιχες launch εβδομάδες τους.

Ακολουθεί η δεκάδα με τους εμπορικότερους τίτλους της περασμένης εβδομάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  1. Anthem
  2. Far Cry: New Dawn
  3. FIFA 19
  4. Red Dead Redemption 2
  5. Metro: Exodus
  6. Forza Horizon 4
  7. New Super Mario Bros. U Deluxe
  8. Mario Kart 8 Deluxe
  9. Call of Duty: Black Ops 4
  10. Super Smash Bros. Ultimate