Η Sony εξηγεί γιατί θα απουσιάζει από την Ε3 2019

O Shawn Layden δίνει απαντήσεις
12 Φεβρουαρίου 2019 14:34
Η Sony εξηγεί γιατί θα απουσιάζει από την Ε3 2019

Μια από τις σημαντικότερες gaming ειδήσεις τον τελευταίο καιρό ήταν η ανακοίνωση της Sony πως δεν θα συμμετάσχει στην E3 2019. Πολλοί gamers αναρωτήθηκαν ποιος ήταν ο λόγος που οδήγησε την εταιρία να πάρει αυτή την απόφαση. Ο Shawn Layden, υπεύθυνος των Worldwide Studios της Sony Interactive Entertainment παραχώρησε μια συνέντευξη στο CNET, στο πλαίσιο της οποίας αναφέθηκε και στην απουσία του PlayStation από την Ε3 2019.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης.

Δεν είστε η πρώτη μεγάλη εταιρία που αποχωρεί από την μεγάλη gaming έκθεση E3 που γίνεται τον Ιούνιο, είμαι περίεργος γιατί διαλέξετε αυτό το χρόνο για αποχωρήσετε.

Όταν αποφασίσαμε να σταματήσουμε να δείχνουμε βιντεοπαιχνίδια στην CES το 1995, στην εποχή του PlayStation 1, η E3 εξυπηρετούσε δύο φορείς: τους λιανοπωλητές και τους δημοσιογράφους.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης θα ερχόντουσαν - θα βλέπατε να μπαίνει ένας τύπος και θα έλεγε: "Είμαι από τη Sears, χειρίζομαι τα Hot Wheels, τις Barbie, τα VHS και τα βιντεοπαιχνίδια. Οπότε τι ακριβώς φτιάχνετε; -και υπήρχε ένα τεράστιο εκπαιδευτικό στοιχείο.

Έπειτα, είχατε δημοσιογράφους που είχαν περιοδικά και που έψαχναν για κάτι που θα μπει στο εξώφυλλο. Τότε δεν υπήρχε το διαδίκτυο. Έτσι, μια εμπορική έκθεση εκείνη την εποχή για αυτήν την βιομηχανία που ήταν στα πρώτα της στάδια, ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνουμε.

Τώρα έχουμε μια εκδήλωση που ονομάζεται Destination PlayStation, τον Φεβρουάριο, όπου φέρνουμε όλους τους εμπόρους λιανικής πώλησης και τρίτους συνεργάτες για να ακούσουν όλα τα νέα για το έτος. Κάνουν αγοραστικές αποφάσεις τον Φεβρουάριο. Τον Ιούνιο, είναι πολύ αργά για να κάνουμε συζητήσεις για τις περιόδο των Χριστουγέννων με τους λιανοπωλητές.

Έτσι, η σπουδαιότητα για το λιανικό εμπόριο έχει πραγματικά μειωθεί. Τώρα οι δημοσιογράφοι, με το διαδίκτυο και το γεγονός ότι 24/7 υπάρχουν ειδήσεις παιχνιδιών, έχουν χάσει επίσης το μεγάλο αντίκτυπο που ήταν συνδεδεμένο με την έκθεση.

Έτσι, έχουμε μια εμπορική έκθεση χωρίς ιδιαίτερη εμπορική δραστηριότητα. Ο κόσμος έχει αλλάξει, αλλά η Ε3 δεν έχει αλλάξει μαζί του.

Και με την απόφασή μας να φτιάχνουμε λιγότερα, αλλά πολύ μεγαλύτερα παιχνίδια, σε μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, φτάσαμε σε ένα σημείο όπου ο Ιούνιος του 2019 δεν ήταν καιρός που έχουμε κάτι νέο να πούμε. Και νιώθουμε σαν να χτυπάμε το κουδούνι και οι άνθρωποι να έρχονται εδώ και να έχουν την προσδοκία "Ω, θα μας δείξουν κάτι".

Προχωρούμε στη συζήτηση σχετικά με το πώς θα μετατρέψουμε την E3 σε κάτι πιο σχετικό. Μπορεί η E3 να κάνει μια μετάβαση σε ένα φεστιβάλ παιχνιδιών για τους οπαδούς, όπου δεν συγκεντρωνόμαστε για να ρίξουμε τη νέα είδηση-βόμβα; Δεν μπορεί να είναι απλώς μια γιορτή των παιχνιδιών και να υπάρχουν panels όπου θα φέρνουμε τους δημιουργούς παιχνιδιών πιο κοντά στους οπαδούς;

Περίπου όπως η Comic-Con;

Ναι, αυτή είναι ίσως η τροχιά που χρειάζεται για να παραμείνει σχετική η έκθεση.

Οπότε τι συμβαίνει με τις μεγάλες ανακοινώσεις; Θα συμβαίνουν απλά στο YouTube; Πως μοιάζει το τέλειο μέλλον για τον Shawn Layden.

Στο τέλειο "Shawn Layden μέλλον" ζω στην Ταϊτή.