Το PSN μόνο του έβγαλε περισσότερα από ότι ολόκληρη η Nintendo και το Xbox

Έσοδα που ζαλίζουν για το PlayStation Network
02 Φεβρουαρίου 2019 12:39
Το PSN μόνο του έβγαλε περισσότερα από ότι ολόκληρη η Nintendo και το Xbox

Πλέον τόσο η Sony, όσο και η Nintendo και η Microsoft αποκάλυψαν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το πιο πρόσφατο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2018 και έτσι μπορούμε να εξάγουμε μερικά συμπεράσματα για την πορεία των κονσολών στην αγορά και να κάνουμε συγκρίσεις.

Το PlayStation Network, το σύνολο των διαδικτυακών υπηρεσιών του PlayStation δηλαδή, κατάφερε να αποφέρει ασύλληπτα έσοδα μέσα στη χρονιά που πέρασε. Συγκεκριμένα, η Sony έβγαλε 12.5 δισεκατομμύρια δολάρια αποκλειστικά και μόνο από το PSN. Στο νούμερο συμπεριλαμβάνονται τα έσοδα από τις πωλήσεις ψηφιακών παιχνιδιών, τα microtransactions, οι συνδρομές του PlayStation Plus, τα DLCs και ούτω κάθε εξής.

Για να μπει σε κλίμακα το πόσο μεγάλο είναι το νούμερο αυτό, ο γνωστός αναλυτής της βιομηχανίας, Daniel Ahmad, επισήμανε πως τα έσοδα του PSN για το 2018 ξεπερνούν τα έσοδα που είχε μέσα στην ίδια χρονιά ολόκληρη η Nintendo σαν εταιρία. Ομοίως, τα έσοδα του PSN αν και μοιάζουν ελάχιστα μπροστά στα συνολικά έσοδα της Microsoft σαν εταιρία, ξεπερνούν ολόκληρο το Xbox τμήμα. Συγκεκριμένα, ολόκληρο το Xbox από το hardware, το software και ότι άλλο προσφέρει έβγαλε $11.5 δισεκατομμύρια, τη στιγμή που μόνο του το PSN έβγαλε $12.5 δις.

Το νούμερο αυτό οφείλεται φυσικά στην εξαιρετική πορεία του PlayStation 4, αλλά και στην αύξηση των ψηφιακών πωλήσεων και τον εσόδων από τα microtransactions, με τίτλους όπως το Fortnite Battle Royale να φέρνουν εκατομμύρια στα ταμεία των εταιριών.