Σφοδρή κριτική προς την EA από τον writer του Rogue One

Για την πρόσφατη ακύρωση του Star Wars παιχνιδιού
20 Ιανουαρίου 2019 12:29
Σφοδρή κριτική προς την EA από τον writer του Rogue One

Όπως σας ενημερώσαμε πρόσφατα, η EA ακύρωσε ένα ακόμη Star Wars παιχνίδι. Η εν λόγω κίνηση σε συνδυασμό με το κλείσιμο της Visceral Games και της ακύρωσης του δικού της Star Wars παιχνιδιού, καθώς και η τρομερή κατακραυγή που είχαν προκαλέσει τα lootboxes του Battlefront II, αλλά και η πολύ χλιαρή υποδοχή του πρώτου Battlefront από τους κριτικούς, είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί να αμφισβητούν το πόσο καλά έχει διαχειριστεί η EA τα αποκλειστικά δικαιώματα που έχει για την έκδοση Star Wars τίτλων.

Ο Gary Whitta, σεναριογράφος της Star Wars ταινίας, Rogue One, συμμετείχε σε ένα podcast του Kinda Funny καναλιού του Greg Miller και άσκησε σφοδρή κρητική για τις αποφάσεις της EA. Για την ιστορία ο Whitta γνωρίζει πολύ καλά τη gaming βιομηχανία, καθώς γράφει για gaming περιοδικά από το 1990 και συμμετείχε στην ίδρυση του PC Gamer, συντελώντας και ως αρχισυντάκτης για μια περίοδο. Μάλιστα, έχει συνεισφέρει και στην δημιουργία παιχνιδιών όπως τα Prey, Gears of War και The Walking Dead: A Telltale Game Series.

Όσον αφορά την τοποθέτησή του σχετικά με την ακύρωση του παιχνιδιού της EA, ο Whitta τόνισε:

Η συμφωνία υπογράφηκε το 2013, ήταν μια συμφωνία 10 ετών. Είμαστε πάνω κάτω λίγο μετά τη μέση της συμφωνίας σε αυτό το σημείο. Ας φανταστούμε λοιπόν ότι είμαι ο Bob Iger, είμαι ο επικεφαλής της Disney και μιλάω με την EA. Ας ελέγξουμε τι έχετε κάνει μέχρι στιγμής. ... Βγάλατε δύο παιχνίδια Battlefront, ένα από τα οποία δεν είχε καθόλου campaign. Και τα δύο ήταν κάπως μέτρια και το ένα από τα οποία κατέληξε να είναι μια μεγάλη ντροπή εξαιτίας του φιάσκου με τα microtransactions. Όχι μόνο για την EA, αλλά και για τη Disney και το Star Wars γενικότερα.

Είχατε ένα γραμμικό παιχνίδι που θα ήταν το Uncharted των Star Wars, το οποίο αναπτυσσόταν από την συγγραφέα των παιχνιδιών Uncharted και ίσως την καλύτερη narrative designer στην βιομηχανία. Έδειχνε φαινομενικό. Αυτό ακυρώθηκε. Πήρατε όλα τα assets και τα μεταφέρατε σε αυτό το νέο, μεγαλύτερο, πιο φιλόδοξο ανοιχτό κόσμο που έφτιαχνε η EA Vancouver και το ακυρώσατε και αυτό. Εντάξει, τι άλλο, τίποτα. Αυτό κάντε μέσα σε πέντε χρόνια.

Ο Whitta επισήμανε στη συνέχεια πως η EA διαχειρίστηκε καταστροφικά και ντροπιαστικά τα δικαιώματα του Star Wars.

Πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στους δημιουργούς του Titanfall, οι οποίοι αναπτύσσουν το Star Wars Jedi: Fallen Order που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2019.