Αυτός είναι ο λόγος που το Red Dead Redemption 2 δεν ήρθε στο Nintendo Switch

Ο Reggie δίνει εξηγήσεις
13 Δεκεμβρίου 2018 07:10
Αυτός είναι ο λόγος που το Red Dead Redemption 2 δεν ήρθε στο Nintendo Switch

Μία αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξή έδωσε ο Reggie Fils-Aimé στο Hollywood Reporter. Ο πρόεδρος της Nintendo δήλωσε ανοιχτά πως το Nintendo Switch είναι μία πλατφόρμα για κάθε είδος βιντεοπαιχνιδιού. Όμως υπάρχουν και μερικά παιχνίδια που κυκλοφόρησαν και δεν ήρθαν ποτέ στην κονσόλα της Nintendo. Ένα από αυτά είναι το Red Dead Redemption 2. Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Reggie πως όταν κυκλοφορεί ένα παιχνίδι όπως το RDR 2, είναι αυτό κάτι που ενδιαφέρεται η Nintendo να φιλοξενήσει στο σύστημά της; Η απάντηση ήταν θετική και ταυτόχρονα πολύπλοκη, μιας και η ανάπτυξη του παιχνιδιού ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια πριν καν υπάρξει το Nintendo Switch στην αγορά. Πιο αναλυτικά:

Φυσικά. Θα θέλαμε να βρίσκεται εκεί. Αλλά, εδώ είναι που πρέπει να γίνει κατανοητή η διαδικασία ανάπτυξης ενός παιχνιδιού – το Red Dead αναπτύσσεται εδώ και χρόνια, όταν δεν υπήρχε καν το Nintendo Switch. Έτσι, από την πλευρά του developer, πρέπει να προχωρήσουν και να ολοκληρώσουν το παιχνίδι στο οποίο εργάζονται και στην συνέχεια να είναι σε θέση να δουν άλλες ευκαιρίες. Οποιοδήποτε third-party παιχνίδι που κυκλοφορεί τώρα είχε ξεκινήσει την ανάπτυξή του πριν καν υπάρξουν συζητήσεις για το Nintendo Switch. Τι συμβαίνει τώρα; Θα δούμε. Αλλά έτσι καταλήγεις με μία κατάσταση όπου το Red Dead δεν είναι στην πλατφόρμα μας.

Από ότι φαίνεται αν το Nintendo Switch κυκλοφορούσε νωρίτερα, ή το Red Dead Redemption 2 αργότερα ίσως οι κάτοχοι της κονσόλας υβριδίου να είχαν την ευκαιρία να το απολαύσουν και αυτοί. Θετικό είναι το γεγονός πως η Nintendo είναι θετική στο να φιλοξενήσει το νέο πόνημα της Rockstar στην κονσόλα της.