Είκοσι χρόνια Half-Life

Wake up, Mr. Freeman...
19 Νοεμβρίου 2018 15:20
Είκοσι χρόνια Half-Life

Αδιαμφισβήτητα η σειρά Half-Life είναι μια από τις σημαντικότερες που έχει γνωρίσει ποτέ το μέσο των βιντεοπαιχνιδιών. Πέρα από την καθιέρωση του Steam μέσα από το δεύτερο κεφάλαιο, μια εξέλιξη που άλλαξε τη βιομηχανία, συνολικά τα FPS αριστουργήματα της Valve έχουν αγαπηθεί όσο λίγα παιχνίδια από τους gamers και τους κριτικούς. Οι περισσότεροι συμφωνούν πως μέσα από τα Half-Life η Valve κατάφερε να εξελίξει και να πάει βήματα μπροστά το gaming ως μέσο αφήγησης και όχι μόνο.

Το πρώτο Half-Life, το παιχνίδι που τα ξεκίνησε όλα, γιορτάζει σήμερα τα 20α του γενέθλια. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε αρχικά για τους ηλεκτρονικού υπολογιστές στις 19 Νοεμβρίου του 1998. Υπήρξαν τρία πακέτα επέκτασης, το Half-Life: Opposing Force που έφτασε ένα χρόνο μετά και τα Half-Life: Blue Shift και Half-Life: Decay που κυκλοφόρησαν το 2001. Η ιστορία συνεχίστηκε το 2004 με την κυκλοφορία του Half-Life 2 που για άλλη μια φορά ‘ταρακούνησε’ τη βιομηχανία. Ακολούθησαν δύο επεισόδια το 2006 και το 2007. Δυστυχώς, όμως, η ιστορία του Gordon Freeman και του αινιγματικού G-Man παραμένει μέχρι και σήμερα ανολοκλήρωτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παθιασμένη ομάδα ανάπτυξης Crowbar Collective έχει κυκλοφορήσει ένα remake του πρώτου τίτλου, το Black Mesa. Ο τίτλος είναι διαθέσιμος σε Early Access μορφή στο Steam, καθώς λείπει το τελευταίο κεφάλαιο με τις Xen πίστες.

Ελπίζουμε η Valve να ακούσει τις ευχές των παικτών για το Half-Life 3 και κάποια στιγμή να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.