SoulCalibur VI: Η οικονομική επιτυχία του παιχνιδιού θα καθορίσει για το αν θα υπάρξει συνέχεια

Είναι άραγε το "VI" το τελευταίο παιχνίδι της σειράς;
26 Αυγούστου 2018 10:51
SoulCalibur VI: Η οικονομική επιτυχία του παιχνιδιού θα καθορίσει για το αν θα υπάρξει συνέχεια

Πριν ανακοινωθεί το έκτο κεφάλαιο, το SoulCalibur franchise είχε κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα για έξι χρόνια, αφήνοντας την κοινότητα σε απόγνωση για το αν θα συνεχιστεί ένα από τα διασημότερα fighting franchises της Bandai Namco. Όμως, ο λόγος από ότι φαίνεται ήταν καθαρά οικονομικός μιας και οι πωλήσεις του SoulCalibur V ήταν αρκετά "χλιαρές". Ο παραγωγός του παιχνιδιού, Motohiro Okubo, μίλησε στο DualShockers στα πλαίσια της Gamescom 2018 και έριξε λίγο περισσότερο "φως" στην όλη κατάσταση.

Όταν ερωτήθηκε γιατί το franchise άργησε να επιστρέψει τόσο πολύ, ο παραγωγός του παιχνιδιού απάντησε.

Το πρώτο πράγμα είναι πως το IP μόνο του από το SoulCalibur franchise είχε πολύ χαμηλές προσδοκίες από την εταιρία. Μάλιστα αντιμετώπιζε μία κρίση. Χρειάστηκε χρόνος για εμένα έτσι ώστε να καταφέρω να πείσω την εταιρία.

Η επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου αφορούσε το μέλλον του παιχνιδιού. Αν το παιχνίδι δεν έχει μία τόσο καλή οικονομική επιτυχία θα είναι το τελευταίο της σειράς;

Ναι, σωστά.

Στην συνέχεια ο Okubo πρόσθεσε πως δεν εκβιάζει κανέναν να προβεί στην αγορά του, αλλά η οικονομική επιτυχία του παιχνιδιού θα καθορίσει και το μέλλον του. Το SoulCalibur VI κυκλοφορεί στις 19 Οκτωβρίου για PS4, Xbox One και PC.