Η Sony θα σταματήσει την παραγωγή retail παιχνιδιών για το PS Vita

Πέφτει η αυλαία για την φορητή κονσόλα;
16 Μαΐου 2018 12:27
Η Sony θα σταματήσει την παραγωγή retail παιχνιδιών για το PS Vita

Όπως μεταφέρει το Kotaku, η Sony θα σταματήσει την παραγωγή των καρτών που χρησιμοποιούν τα παιχνίδια του PS Vita, πράγμα που πρακτικά σημαίνει πως η παραγωγή νέων retail παιχνιδιών για το φορητό σύστημα θα σταματήσει. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η ψηφιακή διανομή παιχνιδιών θα συνεχιστεί και μετά το τέλος της παραγωγής των καρτών.

Συγκεκριμένα, σε μήνυμα τους στους developers, τα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα τμήματα της Sony επισήμαναν πως σκοπεύουν να σταματήσουν την παραγωγή όλων των Vita GameCards μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2018. Το μήνυμα ζητά οι τελευταίες παραγγελίες από τους δημιουργούς περιεχομένου να γίνουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου του 2019. Το οικονομικό έτος 2018 της Sony αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου του 2019.

Όπως φαίνεται, η Sony σκοπεύει να ρίξει την αυλαία για την φορητή της κονσόλα. Η πορεία του PS Vita στην αγορά είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Η κονσόλα έκανε το ντεμπούτο της στην αγορά το 2012, αλλά δεν κατάφερε να ορθοποδήσει εξαιτίας της ολοένα και αυξανόμενης επιτυχίας του mobile και tablet gaming, μαζί με την εξαιρετική πορεία του 3DS που κατάφερε να αναδείξει την Nintendo ως κυρίαρχη στην αγορά των φορητών κονσολών. Εμπόδια όπως οι ακριβές κάρτες μνήμες δεν άφησαν την κονσόλα να ορθοποδήσει και πολλοί developers σταμάτησαν να αναπτύσσουν παιχνίδι για το σύστημα σχετικά γρήγορα. Μετά τα δύο πρώτα χρόνια του στην αγορά, ακόμα και η Sony σταμάτησε να τροφοδοτεί το Vita με νέα παιχνίδια. Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί πως η κονσόλα γνώρισε μια σχετική επιτυχία στην Ιαπωνία, πράγμα που την βοήθησε να εξελιχθεί σε έναν κρυμμένο θησαυρό για τους λάτρεις των JRPGs.

Tags: