“Το τείχος μεταξύ Xbox και PlayStation θα πέσει αναπόφευκτα”

Βαριές δηλώσεις από τον CEO της Epic Games
01 Απριλίου 2018 15:27
“Το τείχος μεταξύ Xbox και PlayStation θα πέσει αναπόφευκτα”

Με αφορμή την τεράστια επιτυχία του Fortnite, ο ιδρυτής και CEO της Epic Games μίλησε στο Gamesindustry.biz για το παιχνίδι-φαινόμενο, ανέλυσε μερικά θέματα της βιομηχανίας και έκανε γνωστό τι πιστεύει πως θα δούμε μελλοντικά στον χώρο. Μεταξύ άλλων, ο Tim Sweeney μίλησε και για το cross-play, το οποίο η Epic έχει στηρίξει ανοιχτά στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, ο Sweeney δήλωσε χαρακτηριστικά πως το τείχος μεταξύ των Xbox και PlayStation θα πέσει αναπόφευκτα.

Ένα σχετικό απόσπασμα των δηλώσεών του ακολουθεί μεταφρασμένο παρακάτω:

Για να υποστηρίξουν σωστά τους πελάτες τους η Sony και η Microsoft θα πρέπει να ανοιχτούν και σε όλους τους φίλους των πελατών τους -τους φίλους που έχουν στον πραγματικό κόσμο- αλλιώς διαλύουν πραγματικές κοινωνικές ομάδες. Όπως τα παιδιά στο σχολείο έχουν τους φίλους τους, περιμένετε αυτός ο διαχωρισμός των πλατφορμών να τα χωρίσει σε δύο διαφορετικές ομάδες που δεν μπορούν να παίξουν μαζί; Όχι. Πρέπει να ενωθούν.

Αυτό το εναπομείναν εμπόδιο θα πέσει αναπόφευκτα.

Ο Sweeney συνέχισε:

Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα καλύτερο για την ανάπτυξη της βιομηχανίας των κονσολών, παρά αυτή η νέα γενιά παιδιών να μεγαλώσει με συσκευές Android και iOS και να μάθει να παίζει παιχνίδια εκεί, να μαθαίνει το Fortnite και να απολαμβάνει μια εμπειρία διασκέδασης στο κινητό, αλλά θέλοντας να παίξουν στην τηλεόρασή τους με καλύτερο χειρισμό και καλύτερα γραφικά και να αισθανθούν την επόμενη γενιά αναβαθμίσεων στα PlayStations και τα Xboxes.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Sweeney πατώντας εδώ.