Shadow of the Colossus: Ξαναφτιάχνοντας ένα αριστούργημα

Όλο και πιο κοντά η επιστροφή του θρυλικού παιχνιδιού
26 Ιανουαρίου 2018 16:24
Shadow of the Colossus: Ξαναφτιάχνοντας ένα αριστούργημα

Για πάρα πολλούς gamers, το Shadow of the Colossus θεωρείται μια από τις αρτιότερες και ποιοτικότερες εμπειρίες που έχει να προσφέρει το μέσο. Το αριστούργημα του Fumito Ueda κυκλοφόρησε πριν από περίπου 13 χρόνια για το PlayStation 2 και τώρα η Sony σε συνεργασία με την Bluepoint Games ετοιμάζονται να φέρουν το θρυλικό αυτό παιχνίδι στο PlayStation 4.

Με την κυκλοφορία του remake να βρίσκεται προ των πυλών, τα φώτα της δημοσιότητας είδε ένα νέο trailer, ενώ ο producer του νέου τίτλου, Randall Lowe, μίλησε για το πόσο προσεκτική ήταν η ομάδα με τις αλλαγές που έκανε.

Οι αλλαγές που θα συναντήσετε στο παιχνίδι κρύβουν από πίσω τους πολύ σκέψη. Δουλέψαμε σκληρά για να διατηρήσουμε την αίσθηση που αφήνει το παιχνίδι, κάνοντας συγχρόνως το σύστημα χειρισμού πιο συγκρίσιμο με το Uncharted και το Horizon.

Υπάρχουν πράγματα που αποφασίσαμε ότι δεν πρόκειται να αλλάξουμε. Για παράδειγμα, οτι δεν μπορείτε να κινηθείτε όσο σημαδεύτε με το τόξο. Σχεδόν τα πάντα στο Shadow ήταν σκόπιμα. Ο τρόπος που κινείται o Wander σε όλο τον κόσμο είναι βαρύς. Δεν είναι ελαφρύς, γρήγορος και ‘arcadey’. Φέρνει το βάρος των ενεργειών του στον τρόπο που κινείται.

Το να μεταφέρουμε το παιχνίδι όπως το θυμάστε είναι η πιο σημαντική αποστολή που έχουμε, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο.

Το Shadow of the Colossus αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 6 Φεβρουαρίου αποκλειστικά για το PS4.