Μήνυση στους δημιουργούς του Star Citizen από την Crytek

Για παραβίαση συμβολαίου και καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων
14 Δεκεμβρίου 2017 08:51
Μήνυση στους δημιουργούς του Star Citizen από την Crytek

Όπως μεταφέρει το PC Gamer, η γερμανική ομάδα ανάπτυξης και publisher, Crytek, κατέθεσε αγωγή κατά των δημιουργών του φιλόδοξου διαστημικού τίτλου Star Citizen. Ο λόγος που η Cloud Imperium Games θα βρεθεί στα δικαστήρια είναι ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα της Crytek, η ομάδα δεν τήρησε τις υποσχέσεις που έκανε για να χρησιμοποιήσει την CryEngine.

Σύμφωνα με την καταγγελία που υποβλήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου, η Crytek συμφώνησε να παραχωρήσει την μηχανή γραφικών της στην Cloud Imperium με φθηνότερη από την κανονική τιμή, με την προϋπόθεση πως η ομάδα θα έδειχνε εμφανώς το λογότυπο της μηχανής γραφικών στο παιχνίδι. Η αγωγή τονίζει πως η Crytek γνώριζε ότι η εμφάνιση του λογοτύπου της CryEngine ήταν ένα ‘κρίσιμο στοιχείο’ της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Η αγωγή επισημαίνει  πως ο ιδρυτής της Cloud Imperium, Chris Roberts , ‘επιδίωξε δημοσίως να ελαχιστοποιήσει την συνεισφορά της Crytek στο Star Citizen.’

Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον το Star Citizen έχει αλλάξει μηχανή γραφικών και χρησιμοποιεί την Lumberyard της Amazon. Ωστόσο, η Crytek επιμένει πως όλα αυτά έχουν γίνει πριν την εν λόγω αλλαγή. Η αγωγή επίσης αναφέρει ότι η Cloud Imperium Games είχε συμφωνήσει να αποστείλει στην Crytek μια λίστα με bug fixes και optimizations που θα έκανε στον source κώδικα της CryEngine. Το Νοέμβριο του 2015 η Crytek ζήτησε αυτή την ‘ήδη αργοπορημένη’ λίστα, αλλά η Cloud Imperium δεν της έδωσε τίποτα, ούτε ως ένδειξη καλής θελήσεως.

Η αγωγή αναφέρει επίσης πως η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών δεν έκανε ποτέ λόγο για χρήση της CryEngine για το Squadron 42, το single-player κομμάτι του Star Citizen και αυτό καταπατά τα πνευματικά δικαιώματα της εταιρίας.

Μιλώντας στο PC Gamer, η Cloud Imperium τόνισε πως η αγωγή είναι αβάσιμη και πως το στούντιο θα αγωνιστεί έντονα στο δικαστήριο για να δικαιωθεί.

Η Crytek ζητά μεταξύ άλλων $75,000 για άμεσες ζημίες, αποζημίωση που θα κρίνει το δικαστήριο και ένα ποσό από τα από τα κέρδη της Cloud Imperium από την παραβίαση του συμβολαίου και την καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων.