PS4 Pro Vs Xbox One X: “Δραματικές διαφορές” στο Shadow of War

Δείτε το συγκριτικό του Digital Foundry
20 Οκτωβρίου 2017 14:28
PS4 Pro Vs Xbox One X: “Δραματικές διαφορές” στο Shadow of War

Μετά την σύγκριση του Xbox One X με το PlayStation 4 Pro στο Rise of the Tomb Raider, το Digital Foundry κατάφερε να δοκιμάσει στα αναβαθμισμένα συστήματα και το Shadow of War. Στο αναλυτικό άρθρο του Eurogamer επισημαίνεται πως οι διαφορές είναι “δραματικές”. Ο μεγαλύτερος άσσος στο μανίκι της Microsoft είναι τα 12GB GDDR5 μνήμης που ενσωματώνει η κονσόλα. Έτσι, η Xbox One X έκδοση του παιχνιδιού έρχεται με textures πολύ υψηλότερης ανάλυσης, ενώ το PS4 Pro κάνει χρήση των απλών assets της PS4 έκδοσης.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για την διαφορά των textures μπορείτε να δείτε στην εικόνα που ακολουθεί.

Και οι δύο εκδόσεις του παιχνιδιού έρχονται με τα εξής δύο modes: Quality και Resolution. Στο Xbox One X η μέγιστη ανάλυση είναι το Native 4K. Όσον αφορά το Quality Mode η Xbox έκδοση τρέχει σε 3520x1980 και το PS4 Pro σε 2880x1620. Πέρα από την μεγαλύτερη ανάλυση και τα καλύτερα textures, η One X έκδοση έχει μεταξύ άλλων και καλύτερο Drawn Distance, καθώς και καλύτερο LOD.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Xbox κώδικας χρονολογείται πίσω στην Gamescom 2017 και δεν είναι αντιπροσωπευτικός του τελικού προϊόντος, όπου ενδέχεται να έχουν γίνει περεταίρω αλλαγές και βελτιώσεις.

Το αναλυτικό review των Unboxholics για το Middle-Earth: Shadow of War μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ. Παρακάτω θα βρείτε και το συγκριτικό βίντεο, συνολικής διάρκειας δέκα λεπτών, του Digital Foundry.