Μήνυση σε δύο cheaters του Fortnite από την Epic Games

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…
13 Οκτωβρίου 2017 14:23
Μήνυση σε δύο cheaters του Fortnite από την Epic Games

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Epic Games υποσχέθηκε πως θα βάλει στη θέση τους όσους παίκτες του Fortnite Battle Royale αρνούνται να τηρήσουν τους κανόνες του παιχνιδιού και να παίξουν τίμια. Η ομάδα το είπε και το κάνε, ξεκινώντας μάλιστα με νομικές κινήσεις έναντι δύο παικτών που ευθύνονται για την δημιουργία και την διαμοίραση cheating εργαλείων.

Συγκεκριμένα, πριν μερικές ημέρες υποβλήθηκαν δύο καταγγελίες στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βόρειας Καρολίνα για τους κατηγορούμενους Brandon Broom και Charles Vraspir που εργάζονται ως προσωπικό υποστήριξης για το site παροχής εργαλείων για cheating, Addicted Cheats. Ωστόσο, κανένας από τους δύο δεν κατηγορείται για την πράξη της εξαπάτησης. Αντίθετα, η Epic Games μηνύει και τα δύο μέρη για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας ότι η εξαπάτηση των κατηγορουμένων παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα της Epic με την ενσωμάτωση μη εξουσιοδοτημένου κώδικα σε λογισμικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

Η Epic Games υποστηρίζει πως ο κώδικας του Fortnite τροποποιείται σκόπιμα ώστε μερικοί να αποκτούν ένα άδικο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων παικτών, με στόχο “να καταστρέψουν την ακεραιότητα και να προκαλέσουν χάος στο παιχνίδι”. Μάλιστα η εταιρία τόνισε πως εξαιτίας αυτής της παραβίασης των πνευματικών της δικαιωμάτων “έχει υποστεί και θα συνεχίσει να υποφέρει, ουσιαστική και ανεπανόρθωτη ζημία στην επιχειρηματική της φήμη και καλή θέληση”.

Τέλος, η Epic Games επισήμανε ξανά πως δεν θα ανεχτεί τους cheaters, δηλώνοντας:

Όταν οι cheaters χρησιμοποιούν aimbots ή άλλες τεχνολογίες εξαπάτησης για να κερδίσουν ένα αθέμιτο πλεονέκτημα, καταστρέφουν τα παιχνίδια για τους ανθρώπους που παίζουν δίκαια. Παίρνουμε σοβαρά το cheating και θα κυνηγήσουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές για να βεβαιωθούμε ότι τα παιχνίδια μας είναι διασκεδαστικά, δίκαια και ανταγωνιστικά για τους παίκτες.