Ο PewDiePie ξανά σε μπελάδες μετά από ρατσιστικό σχόλιο

Οι δημιουργοί του Firewatch τα βάζουν μαζί του
11 Σεπτεμβρίου 2017 10:20
Ο PewDiePie ξανά σε μπελάδες μετά από ρατσιστικό σχόλιο

Ο μεγαλύτερος και πιο καλοπληρωμένος αστέρας του YouTube, Felix Kjellberg, γνωστός καλύτερα με το διαδικτυακό του παρατσούκλι, PewDiePie, βρίσκεται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Ο λόγος είναι γιατί ο Felix κατά τη διάρκεια ενός livestream στο οποίο έπαιζε το παιχνίδι-φαινόμενο Playerunknown's Battlegrounds, χαρακτήρισε έναν αντίπαλο του ως “fucking nigger” και γρήγορα διόρθωσε σε “fucking asshole”, προσθέτοντας πως δε χρησιμοποίησε τον προηγούμενο χαρακτηρισμό με κακό τρόπο.

Η λέξη ‘nigger’ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, ειδικά στην Αμερική και προσβάλλει τους έγχρωμους ανθρώπους. Όλα αυτά συμβαίνουν μόλις μερικούς μήνες μετά από τους προηγούμενους μπελάδες του PewDiePie. Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο, ο αστέρας του YouTube έχασε το συμβόλαιό του με την υπηρεσία που συγχρόνως ακύρωσε το YouTube Red show του, ενώ έχασε και το συμβόλαιό του με την Disney. Ο λόγος ήταν η χρήση αντισημιτικών και ναζιστικών εικόνων ως μέσα για χιούμορ.

Μάλιστα, αυτή τη φορά υπήρχαν αντιδράσεις και από εταιρίες βιντεοπαιχνιδιών. Επί παραδείγματι, ο Sean Vanaman, συνιδρυτής της ομάδας ανάπτυξης Campso Santo, έκανε γνωστό μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter πως θα καταθέσει copyright claim προκειμένου να αναγκάσει το YouTube να αφαιρέσει το βίντεο στο οποίο ο PewDiePie παίζει το Firewatch.

Μάλιστα, ο Vanaman δήλωσε:

Έχω σιχαθεί που αυτό το παιδί αποκτά ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες για να βγάζει χρήματα από τις δικές μας δημιουργίες.

Θα ήθελα να παροτρύνω και άλλους developers και θα μιλήσω με ομάδες μεγαλύτερες από εμάς για να τον αποκόψουν από το περιεχόμενο που τον έκανε εκατομμυριούχο

Βέβαια, οι δηλώσεις του Vanaman, δε δείχνουν να αφορούν μόνο το ρατσιστικό σχόλιο του PewDiePie, αλλά περισσότερο μια γενική πικρία για το γνωστό YouTuber.